Agile

Stap ook over op het Agile Werken

meer ruimte voor flexibiliteit en creativiteit binnen het team

Makkelijker nieuwe ontwikkelingen dankzij een flexibele strategie

Betere klantrelatie dankzij grotere betrokkenheid

Sneller wendbaar en u krijgt meer voor elkaar

Download brochure
Gratis Demo
WIJ WERKEN VOOR O.A.

Stap ook over op het Agile Werken

U heeft de term Agile Werken vast voorbij horen komen. Agile is een buzzword, maar het is er een met een betekenis en waardevolle impact. Agile vanuit het Engels vertaald betekent: lenig. Door Agile te werken, word uw organisatie “leniger” en dus ook wendbaarder. Dit levert u veel voordeel op.

Bent u nu al nieuwsgierig en bent u benieuwd hoe u doormiddel van Agile werken verder komt? Maak dan een afspraak met een Agile Consultant van Data Analytics en ontdek welk voordeel Agile werken u kan bieden.

Ja, ik wil over naar het Agile werken

Download brochure
Gratis Demo

Wat is Agile Werken

Het Agile werken is in het leven geroepen door software ontwikkelaars. De ontwikkelaars kwamen met 4 basis principes die zij constant toepassen om zoveel mogelijk te leveren aan hun klant. Deze principes kunt u ook binnen uw organisatie gebruiken ook al ontwikkelt u zelf misschien géén software.

1. Personen en samenwerking is belangrijker dan processen en tools

Iedereen in het team moet zich begrepen voelen en goed samen kunnen werken. Zo gaat het meer over de samenwerking binnen een multidisciplinair team, in plaats van het volgen van één leider. Iedereen binnen het team heeft eigenaarschap over een onderdeel van het project. Een hiërarchische structuur word met Agile werken bijna volledig losgelaten, omdat dit soort traditionele structuren ook de creativiteit in de weg kan zitten én dus de oplossing.

2. Een werkende oplossing is belangrijker dan documentatie

Hoewel het vastleggen van resultaten tijdens het project belangrijk is, moet dit niet het resultaat tegenwerken. U wilt immers zoveel mogelijk waarde leveren binnen een korte tijd. Dit helpt nu als u iedere stap moet beschrijven en verantwoorden. Een werkende oplossing staat bij Agile werken altijd voorop.

3. Samenwerken met de klant

Een goede samenwerking met de klant is beter en belangrijker dan harde contract onderhandelingen. U wilt immers een goede relatie opbouwen met uw klant inclusief een stuk vertrouwen. Doordat uw klant dichter bij het proces betrokken staat garandeert u ook de tevredenheid van uw klant en de kwaliteit van het werk wat u aan de klant levert.

4. Aanpassen aan verandering in plaats van plan volgen

De wereld verandert constant. Een plan is mooi, maar als er iets gebeurd of een nieuw inzicht ontdekt wordt moet er ruimte zijn voor verandering. De strategie om het doel te bereiken staat niet vast, maar het doel zelf wel. Zolang het doel uiteindelijk wordt bereikt binnen het vooraf afgestelde kader.

Ja, ik wil over naar het Agile werken

Download brochure
Gratis Demo

Agile Scrum

Agile en Scrum worden vaak in dezelfde adem genoemd. Maar wat houdt dit in? Scrum is een raamwerk dat Agile werken mogelijk maakt. Er zijn meerdere methodes om agility te bereiken maar Scrum is de meest voorkomende methode. Wat is het raamwerk hier precies?

Er wordt gewerkt met kleine multidisciplinaire teams met maximaal 9 personen
U werkt in korte sprints van maximaal een maand lang
Iedere sprint eindigt met een evaluatie om alle successen maar ook verbeterpunten te bespreken
Het team stuur zichzelf en iedereen neemt hun eigen verantwoordelijkheid

Om dit raamwerk goed te laten werken is er een zogenaamde Scrum Master die het project in de gaten houd en een Product Owner die het meeste contact heeft met de klant. Zo kunnen de experts binnen het team zich focussen op het behalen van resultaten.

Voordelen van Agile Werken

U weet nu wat de 5 basisprincipes zijn van Agile werken. Maar wat zijn de praktische voordelen van het werken met Agile?

  • Er is meer ruimte voor flexibiliteit en creativiteit binnen het team
  • U kunt makkelijker met nieuwe ontwikkelingen dankzij een flexibele strategie
  • Teams lopen niet meer vast met de vraag wat wel of niet mag, maar gaan aan de slag met een raamwerk waarin gewerkt kan worden
  • U maakt gebruik van snelle sprints die helpen snel én goed werk op te leveren met mooie resultaten
  • Er ontstaat een betere klantrelatie dankzij grotere betrokkenheid en meer invloed van de klant
  • U bent dankzij Agile werken sneller wendbaar en u krijgt meer voor elkaar binnen een korte tijd

Maak kennis met een Agile Consultant

Bent u nieuwsgierig geworden hoe Agile uw organisatie kan helpen groeien? Maak dan een afspraak met een Agile Consultant van Data Analytics en ontdek de voordelen van Agile werken.

Ook wij hebben de omslag gemaakt naar de Agile methode. Wij weten daarom ook goed wat er nodig is om succesvol over te stappen naar de Agile methode.

Data Analytics helpt u dan ook graag met de omslag naar Agile. Het lijkt een grote verandering, maar Agile kan al snel worden geïmplementeerd en is minder disruptief als men verwacht. Wij kijken dan ook vooral samen met u hoe Agile binnen uw organisatie kan worden toegepast. Want uiteindelijk moet Agile voor iedereen werken.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend met ons praten over uw data en dashboard wensen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Of stuur ons een berichtje, wij lichten alles graag toe.

Bel ons voor een gesprek

(010) 727-1196

Stuur ons een bericht

info@dataanalytics.nl

Kom op bezoek

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

x

Meer informatie

Onze specialisten staan u graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

x

Demo Dashboard Aanvragen

Onze Demo is 100% vrijblijvend en geeft je gelegenheid om, tijdens een online meeting, kennis te maken met Power BI Dashboards.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

x

ONTVANG ONZE BROCHURE

Vraag nu onze brochure met prijzen en informatie aan en ontdek waarom Data Analytics al meer dan 1000+ succesvolle projecten heeft opgeleverd!