Home Nieuws

Data Consultant nodig?

Data Consultant nodig?

laatst geüpdatet op augustus 17, 2023 door

De hoeveelheid data waarmee bedrijven tegenwoordig werken is aanzienlijk toegenomen de laatste jaren. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel werkzaamheden en processen geautomatiseerd en vereenvoudigd zijn.

De meeste bedrijven werken tegenwoordig Data Driven. Dat houdt in dat beslissingen worden genomen op basis van data. Deze ruwe data wordt over het algemeen verzamelt in een Datawarehouse, zoals Azure of AWS bijvoorbeeld.

Vanuit deze Data Warehouse kunnen analyses en rapportages worden gemaakt om waardevolle inzichten te krijgen. Vaak wordt er gekozen voor een visueel KPI Dashboard, zoals Microsoft Power BI, Qlik Sense of Tableau om het data verhaal goed te kunnen vertellen.

Dit Data Verhaal kan per functie of afdeling anders zijn. Het management team heeft bijvoorbeeld behoefte aan andere inzichten of rapportages dan de Sales of HR afdeling. Een Data consultant bepaalt samen met de business welke KPI’s er per afdeling nodig zijn om optimaal alle zakelijke doelen te bereiken.

Om dit te realiseren heeft u een de Data Consultant nodig. Deze Data Consultant vervult verschillende rollen om alles zo goed mogelijk te ontwerpen en in te richten. Hiervoor zal de Data Consultant de rol vervullen van Data Architect, Adviseur en Projectmanager.

Data Analytics is een Data Science Consultancy die organisaties al meer dan 10 jaar helpt op het gebied van Business Intelligence.

Wij creëren waardevolle inzichten uit uw data door het gebruik van Business Intelligence. We zijn expert in het overzichtelijk maken van uw data, die van belang zijn om weloverwogen beslissingen te kunnen maken op basis van feiten.

De gewenste conclusies vertalen wij naar begrijpelijke analyses, rapportages en dashboards die geheel aansluiten bij de behoefte en doelen van uw organisatie.

Maak uw organisatie data driven. Wij kunnen werken op de huidige data architectuur van de organisatie of onze Data Consultants kunnen een geheel nieuwe architectuur ontwerpen en opzetten die optimaal aansluit bij uw organisatie en alle zakelijke doelen.

Ons team is zeer ervaren en heeft ervaring met oplossingen en business platformen zoals Microsoft, AWS, Azure, Python, R gecombineerd met Microsoft componenten van SQL, Qlikview, Qlik Sense, Tableau, Power BI en Excel. Ook met bestaande legacy tooling kan ons team goed uit de voeten.

Wij bieden onze ondersteuning aan op twee verschillende manieren, namelijk:

Project Basis Data Consultant
Wij kunnen uw organisatie volledig ontzorgen en uw project uitvoeren of juist samenwerken met uw huidige team om capaciteit en kennis te vergroten.

Detachering Data Consultant
U kunt ons inschakelen voor alle mogelijke vraagstukken, projecten of ondersteuning die u nodig heeft.

Project Basis Data Consultant.
Het Data Analytics consultants team bestaat uit ervaren experts op het gebied van data integratie, data analyse en data science implementatie. Wij werken met alle toonaangevende programma BI tooling, big data- en analytische platformen zowel cloud gebaseerd als on-premise.
Het is onze passie om waardevolle inzichten te creëren vanuit data om zakelijke doelen efficiënter en sneller te kunnen behalen. Wij doen dit door krachtige visualisaties, infographics en KPI dashboards die actionable, impactful en intuitief zijn.
Kortom, voor ieder business intelligence project staat ons team klaar om voor jou aan de slag te gaan

Detachering Data Consultant. Bespaar tijd met het benaderen van geschikte kandidaten via LinkedIn of andere kanalen. Vervul jouw BI vacatures met de BI professionals van Data Analytics.

Wij werken samen met verschillende prominente recruiters, waarmee wij over de jaren heen een mooie samenwerking hebben gecreëerd. Deze samenwerking zien wij als een partnership.

Met Data Analytics als Data Consultant partner heeft u de volgende voordelen:

  • Openstaande BI vacatures en projecten sneller vervullen door onze BI professionals.
  • Tijd besparen met het zoeken en recruiten van geschikte mensen.
  • Transparante en vaste prijzen per uur.
  • Verbeterde relatie met uw opdrachtgevers, omdat u snel kunt leveren.

Voor ieder project, moment en vacature hebben wij een passende BI professional.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram