De hoeveelheid data waarmee u werkt neemt voor iedere organisatie toe. Zodra u met meer dan duizenden bestanden werkt valt dit al snel onder Big Data. Maar wordt uw Big Data ook te groot om dit effectief in te zetten? Dan is het tijd voor duidelijk Data Management om weer grip te krijgen op uw data. Wilt u ook meer grip op uw data en effectiever met uw data om gaan? Plan dan nu uw Data Analyse afspraak in. Data Analytics kijkt naar de vijf veel voorkomende valkuilen bij Big Data en hoe uw data nog effectiever kan worden ingezet met Data Management.

Valkuilen van Big Data

Bij het gebruik van Big Data zien wij vijf veel voorkomende valkuilen bij het opslaan, opvragen, actualiseren, beveiligen en analyseren. Bijna iedere organisatie krijgt hiermee te maken. Maar in welke valkuilen trapt u?
Gratis demo aanvragen
1. Ieder stukje data wordt opgeslagen
Data is waardevol. Het liefste wilt u dan ook geen enkel stukje belangrijke data missen. Door deze instelling wordt bijna ieder stukje aan data willekeurig opgeslagen. Maar waarvoor heeft u deze data nodig en hoe wordt dit ingezet? Waarschijnlijk heeft u hier geen duidelijk antwoord op.

Deze situatie is vergelijkbaar met het bewaren van talloze bonnetjes zonder dat u überhaupt iets retourneert. Het is onoverzichtelijk en vaak is bepaalde informatie moeilijk terug te vinden. Daarnaast wordt de data steeds groter en kost dit veel onnodige veel opslag ruimte.

In plaats van data bewaren voorop te stellen, stel eerst de juiste vragen. Welke vragen spelen er binnen uw organisatie waar u absoluut antwoord op wil? En welke data heeft u nodig om deze vragen te beantwoorden?

Zodra u antwoord heeft op deze twee vragen wordt het opslaan en oneindig bewaren van alle data overbodig zo krijgt u meer ruimte voor waardevolle inzichten die u kunt inzetten.
2. Data is niet makkelijk opvraagbaar
Doordat veel data wordt opgeslagen zonder duidelijke bestemming, is de data vaak ook moeilijk opvraagbaar. Degelijk Data Management zorgt ervoor dat belangrijke data ten alle tijde snel beschikbaar is en kan worden ingezet. Dat doen wij door het juist instellen van uw data warehouse en dashboards die worden gebruikt door big data analisten.

Hierdoor heeft snel antwoord op de belangrijkste vragen die u heeft en wordt uw bedrijf een stuk wendbaarder en competitiever.
3. Data is niet actueel
Data veroudert snel. Voor de juiste analyse wilt u natuurlijk de meeste recente data gebruiken en niet data die al flink veroudert is. Datasets moeten tijdig ververst worden en informatie blijven ontvangen van relevante bronnen. Zonder actuele data bestaat er de kans dat er voorspellingen worden gemaakt die totaal niet meer relevant zijn.

Data Management zorgt ervoor dat uw systeem goed is ingesteld met eenduidige datasets die constant worden ververst. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over periodieke controles om te zien of de data wel actueel is.
4. Data is inconsistent
Dezelfde data wordt vaak gebruikt door verschillende afdelingen. Maar deze data moet wel overeenkomen met elkaar. Zowel bij de marketing afdeling hoort er 100 te staan als bij de de sales afdeling en niet 101. Dit verschil lijkt op het eerste gezicht klein, maar kan op lange én korte termijn grote verschillen teweeg brengen en u veel geld kosten. Uw data is dan niet consistent en daarmee ook onbetrouwbaar. Zonder betrouwbare data kunt u ook geen betrouwbare analyses maken. Net zoals bij data die niet actueel is. Maar hoe wordt dit opgelost?

Bij data cleaning oftewel schoonmaken, wordt ervoor gezorgd dat data op iedere plek gelijk is. De data wordt gecontroleerd en afwijkende waardes worden waar nodig aangepast zodat er één werkelijkheid ontstaat. Data cleaning zorgt er dan ook voor dat alle data consistent is en betrouwbaar. Zo kunt u ervan op uit gaan dat er geen verschillen zijn en dat u de juiste conclusies uit uw data trekt.
5. U volgt niet de meest recente richtlijnen
Bij het opslaan van data staat veiligheid voorop. Zowel bij eigen uw data, als de data van uw klanten. Voor het opslaan van data zijn richtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan het GDPR dat in 2018 werd geïntroduceerd. Of de vele rechtszaken die spelen bij techreuzen in verband met privacy, gevoelige gegevens en datalekken.

Het gesprek rondom data richtlijnen blijft zich ontwikkelen en regelgeving rondom data verandert razendsnel. Deze ontwikkelingen volgen is lastig. Data Specialisten zien dit snel aankomen en zorgen ervoor dat uw Data Management hier tijdig op voorbereid is. Zo voorkomt u boetes en pijnlijke publiciteit. U wilt immers een betrouwbare partner zijn voor iedereen die met u samenwerkt en/of gebruik maakt van uw product of diensten.

De voordelen van Data Management

U weet nu de meest veel voorkomende valkuilen bij het managen van data. Maar waarom is Data Management nou zo belangrijk?

Data heeft oneindig veel toepassingen die binnen handbereik zijn. Gedegen Datamanagement geeft niet alleen waardevolle inzichten maar levert uiteindelijk een betere concurrentiepositie voor u op.

Met Data Management heeft u altijd relevante actuele data tot up beschikking die op een veilige manier wordt bewaard en ontsloten. Maak betrouwbare analyses en optimaliseer snel bedrijfsprocessen met de inzichten die u binnen de kortste keren krijgt. Dankzij Machine Learning en snelle handige dashboards kunt u sneller en beter datagedreven beslissingen maken.

Zo kunt u uw data efficiënter inzetten en bespaart u dit tijd en geld. Dankzij betrouwbare inzichten in te zetten en deze toe te passen binnen uw bedrijfsprocessen behaald u ook een enorm concurrentievoordeel.

Gratis demo aanvragen

Maak gratis kennis met onze Big Data Specialisten

U bent nu op de hoogte van de vijf meest voorkomende valkuilen en waarom Data Management belangrijk voor uw is. Maar hoe kunt u deze valkuilen eerder spotten en oplossen? Onze Big Data specialisten en Big Data Analisten helpen u hierbij.

Dus slaat u ook bijna ieder stukje data op? Of heeft u het gevoel dat u meer kan bereiken met uw data? Maak dan vrijblijvend kennis met onze specialisten.

  • Maximaal invloed
De specialisten van Data Analytics werken volgens de Agile Methode waardoor u maximaal invloed heeft bij het opzetten van uw Data Management systeem. Ook weet u vooraf precies wat het kostenplaatje is en wanneer het project wordt opgeleverd. Zo staat u niet voor onaangename verrassingen en voldoet het project bij oplevering aan uw verwachtingen.
  • Duidelijke communicatie
Wij communiceren met iedereen op een duidelijke en toegankelijke manier. Maakt u zich dan ook geen zorgen over eventuele abstracte begrippen en jargon. Wij werken samen met specialisten binnen het data vakgebied maar ook met mensen die minder ervaring hebben met data en business intelligence.
  • Een oplossing voor ieder data vraagstuk
Ieder bedrijf is anders en heeft een andere informatie behoefte. Daarom worden er data oplossingen voor u op maat gemaakt. Naast Data Management biedt Data Analytics een tal van andere data oplossingen. Dit betekent dat wanneer uw data behoefte verandert wij met u mee veranderen en andere data oplossingen kunnen aandragen.
  • Onderhoud & ondersteuning
Heeft u in-house geen (voldoende) big data analisten of big data specialisten om uw Data Management systeem te onderhouden? Geen zorgen. Data Analytics biedt onderhoudsabonnement aan. Zo blijft uw Data Management systeem up to date en heeft u altijd beschikking tot experts en waardevolle kennis.
Gratis demo aanvragen

Download vrijblijvend onze brochure en ontvang meer informatie over de mogelijkheden

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Trusted by 1000+ satisfied customers

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram