Home Nieuws

De verschillende soorten data binnen jouw bedrijf

De verschillende soorten data binnen jouw bedrijf

laatst geüpdatet op augustus 17, 2023 door

Data is een heel breed begrip en er zijn dan ook veel verschillende soorten data. Van de zogenoemde big data tot little data, één ding is zeker: data is overal en altijd beschikbaar. Maar hoe kun je als bedrijf omgaan met alle soorten data? En hoe pas je al deze soorten toe in de praktijk? Wij van Data Analytics maken je wegwijs in de wereld van data en in deze blog nemen we je mee in de soorten data types.

Soorten data types

Er zijn veel mogelijkheden om data onder te verdelen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om soorten data te rangschikken van meest betrouwbaar naar minst betrouwbaar. Op deze manier krijg je een overzicht en kun je kijken welke soorten data relevant zijn voor jouw bedrijf. Zo is experimentele data, waarbij experimenten zorgvuldig worden ontworpen en gecontroleerd, vele malen betrouwbaarder dan sociale media data. Bij laatstgenoemde worden software tools en systemen ingezet om analyses te maken op basis van sociale media gegevens. Deze data kan door verschillende externe factoren worden beïnvloed, waardoor de data niet altijd helemaal betrouwbaar zal zijn. Daarnaast zijn er ook nog vele andere soorten data, zoals:

Eyetracking data

Bij eyetracking data worden de gegevens gemeten waar het menselijk oog naar kijkt. Dit kan bijvoorbeeld relevant zijn bij productcampagnes of websiteverbeteringen.

Onderzoeksdata

Bedrijven kunnen ook gebruik maken van onderzoeksdata. Dit zijn gegevens uit wetenschappelijke onderzoekstudies die zijn uitgevoerd door professionals.

Verkoopcijfers

Zeker voor het maken van een marketing- of sales dashboard, kan data over verkoopcijfers waardevol zijn. Met deze data kan namelijk worden gemeten of bepaalde campagnes effect hebben en wat de stand van zaken was in een bepaalde periode. Hier kunnen vervolgstappen op verzonnen worden om nog betere resultaten te behalen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende soorten data. Afhankelijk van jouw bedrijf, kan bepaalde data wel of juist niet relevant zijn. Wij van Data Analytics helpen jou met het structureren van waardevolle data door middel van big intelligence (BI). Zo krijg jij inzicht in je bedrijf en kun je deze inzichten gebruiken om doelen te behalen.

Soorten data nominaal ordinaal

Naast dat er verschillende soorten zijn, zijn er ook verschillende meetniveaus. Zo kunnen de soorten data nominaal of ordinaal worden onderverdeeld. Nominaal wil zeggen dat de data alleen kan worden gecategoriseerd, er is geen rangorde. Bij ordinale data kan de data worden gecategoriseerd en gerangschikt. Het soort meetniveau heeft invloed op de analyses die je kunt uitvoeren met de data.

Wil jij weten welke soorten data relevant zijn binnen jouw bedrijf? Daar helpen wij van Data Analytics je graag bij. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het maken van een power bi dashboard en het opzetten van een datawarehouse. Wij creëren waardevolle inzichten in de soorten data van jouw bedrijf. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze ervaren professionals staan graag voor je klaar!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram