Home Nieuws

De belangrijkste functies en tips voor een effectief gebruik van KPI Dashboards

De belangrijkste functies en tips voor een effectief gebruik van KPI Dashboards

laatst geüpdatet op augustus 17, 2023 door

Als je op zoek bent naar een effectief manier om prestaties te meten, dashboards met KPI's zijn daarvoor een handige tool. Ze bieden een praktische en visuele manier om de prestaties van jouw bedrijf, product of team te bewaken.

KPI Dashboards zijn visuele gereedschappen die je helpen om belangrijke prestatie-indicatoren te meten. Ze geven je een overzichtelijk en eenduidig inzicht in de prestaties van je bedrijf, product of team. Zo kun je meteen zien waar je prestaties goed staan en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van KPI Dashboards.

  1. Ten eerste kun je de prestaties van je bedrijf, product of team op een duidelijke en eenduidige manier meten.
  2. Ten tweede krijg je direct een overzicht van alle prestatie-indicatoren, zodat je gemakkelijk verbeteringen kunt aanbrengen.
  3. Ten derde kun je gemakkelijk trends en patronen binnen je prestaties volgen, denk hierbij aan een financieel KPI dashboard.

Een aantal tips voor effectief gebruik van een KPI dashboard

Als je KPI Dashboards wilt gebruiken om effectief je prestaties te meten, dan heb je een aantal tips nodig.

  1. Ten eerste moet je de juiste KPI's kiezen die relevant zijn voor jouw bedrijf, product of team. Kies KPI's die je helpen om je prestaties te meten en trends en patronen te volgen.
  2. Ten tweede moet je zorgen dat je de juiste data verzamelt om je KPI's te meten. Je moet de juiste data verzamelen en deze correct invoeren in je KPI Dashboard.
  3. Ten derde moet je regelmatig je KPI Dashboard bijwerken en controleren om te zien of de prestaties verbeteren of verslechteren.

Met de bovenstaande tips en informatie kun je KPI Dashboards effectief gebruiken om je prestaties te meten. KPI Dashboards bieden je een visuele en eenvoudige manier om prestaties over een langere periode te volgen en trends en patronen te detecteren.

Met de juiste KPI's, dataverzameling, bijwerking en controle kun je goed gebruik maken van KPI Dashboards om je bedrijf, product of team verder te helpen.

Voorkom wildgroei in dashboard tools

Een goede manier om wildgroei in dashboard tools te voorkomen, is door het gebruik van een gestructureerd proces voor het maken en beheren van dashboards. Dit proces kan bestaan uit het maken van een goed doordacht dashboardontwerp, het beperken van het aantal tools dat gebruikt wordt, regelmatig het dashboard updaten en het gebruik van consistente lay-outs.

Door een gestructureerd proces te volgen, kunnen organisaties de kans op wildgroei minimaliseren en de kwaliteit van hun dashboard tools verbeteren.

Als je meer controle wilt over je dashboardtools, is het belangrijk dat je wildgroei voorkomt. Wildgroei is een fenomeen dat voorkomt als je te veel verschillende dashboards hebt die op elkaar zijn aangesloten. Als je te veel dashboards hebt, kunnen de verschillende systemen gecompliceerder worden en kunnen er misverstanden ontstaan. Om wildgroei te voorkomen, is het van belang dat je de verschillende dashboards beheert.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram