Home Nieuws

Hoe gebruik ik mijn KPI dashboard voor een financiële analyse?

Hoe gebruik ik mijn KPI dashboard voor een financiële analyse?

Het gebruik van een KPI Dashboard voor financiële analyse is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven om een overzicht te krijgen van hun financiële prestaties. Met behulp van een KPI dashboard kun je een verscheidenheid aan financiële indicatoren evalueren, waaronder omzet, winst, liquiditeit en solvabiliteit.

Het dashboard biedt ook inzicht in de veranderingen in de financiële prestaties over een langere periode. Daarnaast kun je door middel van het dashboard de relatie tussen verschillende financiële indicatoren analyseren, waardoor je inzicht krijgt in de financiële gezondheid van jouw bedrijf.

Hoe moet je een KPI dashboard voor financiën gebruiken?

Als je de complexe financiële analyse met behulp van KPI dashboards wilt doen, is het belangrijk om eerst te weten hoe je het dashboard op de juiste manier kunt gebruiken. Door de juiste stappen te volgen, kun je de financiële analyse uitvoeren door middel van een KPI dashboard.

Laten we beginnen met het begrijpen van wat KPI's zijn. KPI's staan voor Key Performance Indicators, wat een set met gegevens is die helpen om je organisatie te meten en te beoordelen. Het is een eenvoudige manier om prestaties te beoordelen en te vergelijken.

Wat is een financieel KPI dashboard dan precies?

Vervolgens is het belangrijk om te begrijpen wat een KPI dashboard is. Het is een online, visuele laag dat de KPI's samenbrengt in één platform. Het is een geweldig hulpmiddel om KPI's te analyseren en om trends te identificeren.

Wanneer je een KPI dashboard gebruikt voor een financiële analyse, zijn er verschillende stappen die je moet volgen.

  1. Ten eerste moet je de juiste KPI's kiezen die je wilt analyseren. Afhankelijk van de doelstellingen van je organisatie, kun je hier de juiste KPI's voor kiezen.
  2. Vervolgens moet je de data verzamelen. Dit kan gebeuren door middel van rapporten, databases en andere bronnen. 
  3. Zorg ervoor dat je alle relevante gegevens verzamelt die je nodig hebt voordat je begint met de analyse. Als je de juiste gegevens hebt verzameld, kun je deze uploaden naar je KPI dashboard. Hierdoor kun je de KPI's bekijken en de data analyseren om trends en patronen te identificeren.
  4. Tot slot, om het dashboard te gebruiken voor een financiële analyse, kun je verschillende grafieken maken om de KPI's te visualiseren. Door deze grafieken te maken, kun je je organisatie beter begrijpen en betere beslissingen nemen.

Kortom, als je de financiële analyse met behulp van KPI dashboards wilt doen, is het belangrijk om de juiste stappen te volgen. Zorg ervoor dat je de juiste KPI's kiest, de data verzamelt en deze uploadt naar je KPI dashboard. Door deze stappen te volgen, kun je een complete financiële analyse uitvoeren met behulp van je KPI dashboard.

Zelf financieel KPI dashboard bouwen of laten maken?

Het bouwen van een KPI dashboard is een krachtige manier om je bedrijf te helpen bij het monitoren en beheren van de prestaties. Het is belangrijk om te bepalen of je het dashboard zelf wilt bouwen of het uitbesteden aan een professioneel bedrijf.

Data Analytics biedt de helpende hand

Als je de vaardigheden en middelen hebt, kan het zelf bouwen van een KPI dashboard een goede optie zijn. Als je echter geen ervaring hebt met het bouwen van een dashboard, zou het uitbesteden aan een professioneel bedrijf een betere optie zijn. Het belangrijkste is dat je een dashboard bouwt dat aan je behoeften voldoet en dat je de prestaties van je bedrijf kunt meten.

Mischien ben je ook geïntresseerd in

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram