Table of contents

Trusted by 1000+ satisfied customers

Effectief Human Resources Management

Als bedrijfseigenaar of HR-manager begrijp je het belang van effectief Human Resources Management (HRM). Een krachtig HR dashboard is hierbij onmisbaar.

Data Analytics biedt jou en jouw organisatie de mogelijkheid om een HR dashboard te laten ontwikkelen op maat, dat naadloos aansluit bij de specifieke behoeften en bedrijfsdoelen van jouw organisatie.

Wat is een HR dashboard?

Een HR dashboard is een geavanceerd informatiesysteem dat inzicht geeft in cruciale HR-gerelateerde KPI's (Key Performance Indicators). Het stelt HR-professionals in staat om in real-time belangrijke gegevens te visualiseren en te analyseren, waardoor zij gefundeerde beslissingen kunnen nemen op basis van feitelijke informatie.

Waarom een HR dashboard van Data Analytics?

Met een op maat gemaakt HR dashboard door Data Analytics profiteer je van een scala aan voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je onder elkaar gezet 

 • Gegevensgestuurde besluitvorming: een HR dashboard voorziet je van waardevolle inzichten en statistieken, waardoor je strategische beslissingen kunt nemen op basis van feitelijke data.
 • Efficiëntere HR-processen: door het centraliseren van belangrijke HR-gegevens, automatiseer je repetitieve taken en stroomlijn je de operationele processen.
 • Monitoren van prestaties: je kunt de prestaties van jouw personeel in real-time volgen, inclusief ziekteverzuim, productiviteit en andere relevante KPI's.
 • Maatwerk en flexibiliteit: onze experts bij Data Analytics zullen het Human Resource dashboard aanpassen aan de specifieke behoeften en bedrijfsdoelen van jouw organisatie.
 • Verbeterde compliance en HR-beheer: een goed ontworpen HR dashboard kan helpen bij het handhaven van naleving normen en het stroomlijnen van HR-processen.
hr dashboarding

Wat zijn de belangrijkste KPI's voor een HR dashboard?

Er zijn verschillende KPI’s die belangrijk kunnen zijn voor een HR dashboard. Hieronder hebben we de belangrijkste KPI's voor een HRM dashboard voor je op een rijtje gezet:

1. Verzuimpercentage

Het verzuimpercentage reflecteert het aantal werkdagen dat medewerkers hebben gemist vanwege ziekte. Dit cijfer is een cruciale maatstaf om de algehele gezondheid en het welzijn van medewerkers en de organisatie te beoordelen. Een hoog verzuimpercentage kan wijzen op mogelijke problemen met de werkomgeving, stressniveaus of bedrijfscultuur.

2. Personeelsverloop

Personeelsverloop geeft aan hoeveel werknemers de organisatie hebben verlaten gedurende een bepaalde periode. Dit kan een krachtige indicator zijn van de tevredenheid van werknemers en de algehele stabiliteit van het personeelsbestand. Een hoog verloop kan kosten met zich meebrengen in termen van werving en training, en kan de productiviteit beïnvloeden.

3. Wervingstijd

De wervingstijd geeft aan hoe lang het duurt om een openstaande vacature in te vullen. Een kortere wervingstijd duidt vaak op een efficiënter wervingsproces, wat kan bijdragen aan het verminderen van onnodige kosten en het handhaven van de bedrijfsvoering zonder onderbezetting.

4. Training en ontwikkeling

Het aantal aangeboden trainingen en ontwikkelingsprogramma's weerspiegelt de toewijding van de organisatie aan de groei en ontwikkeling van haar werknemers. Dit kan de productiviteit en betrokkenheid stimuleren, en kan medewerkers aanmoedigen om langer bij het bedrijf te blijven.

5. Diversiteit

Diversiteit in de organisatie is een belangrijke indicator van inclusiviteit en gelijke kansen. Het bevordert verschillende perspectieven en kan een positieve invloed hebben op de creativiteit en innovatie binnen het team.

6. Kosten per medewerker

De kosten per medewerker geven inzicht in hoeveel geld er wordt geïnvesteerd in elke werknemer. Efficiënte HR-processen kunnen leiden tot lagere kosten per medewerker, wat een positieve impact kan hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.

7. Medewerkerstevredenheid

Medewerkerstevredenheid meet hoe tevreden werknemers zijn over hun werk en de organisatie als geheel. Een hogere tevredenheid kan leiden tot hogere betrokkenheid, productiviteit en een lager verloop.

8. Aantal openstaande vacatures

Het aantal openstaande vacatures geeft inzicht in de huidige behoefte aan nieuw personeel. Een hoog aantal kan duiden op groei of moeilijkheden bij het vervullen van bepaalde functies.

9. Kosten van verloop

De kosten van verloop berekenen de financiële impact van het vertrek van werknemers. Dit omvat wervingskosten, opleidingskosten voor nieuwe medewerkers en mogelijke productiviteitsverliezen. Een hogere verloop kost kan aangeven dat er mogelijk verbeteringen nodig zijn in het behoud van personeel.

10. Productiviteit

Productiviteit meet de output van het werk in verhouding tot de beschikbare tijd. Een stijging in productiviteit kan duiden op effectieve HR-processen, goed presterende werknemers of verbeterde operationele efficiëntie.

ontwikkelen van een HR dashboard

HR dashboard ontwikkelen

Het ontwikkelen van een HR dashboard kan een complex proces zijn. Om je een beeld te geven van wat er allemaal moet gebeuren hebben we hieronder een kort stappenplan voor je opgesteld:

 1. Bepalen van de doelstellingen;
 2. Verzamelen van data uit verschillende systemen binnen de organisatie;
 3. Analyseren van de verzamelde data om trends en patronen te ontdekken;
 4. Ontwerpen van het dashboard op basis van de doelstellingen en verzamelde data;
 5. Testen van het dashboard om er zeker van te zijn dat het goed werkt en aan alle eisen voldoet;
 6. Implementeren van het dashboard binnen de organisatie;
 7. Regelmatig onderhouden ervan om ervoor te zorgen dat het up-to-date blijft.

Zoals je kunt zien is het ontwikkelen van een HR dashboard geen simpel karwei. Laat dit proces daarom over aan de experts van Data Analytics om er zeker van te zijn dat het HRM dashboard op de juiste manier ontwikkeld en geïmplementeerd wordt binnen jouw organisatie.

Waarom kiezen voor Data Analytics?

Bij Data Analytics zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte HR dashboards die voldoen aan de unieke behoeften van jouw organisatie. Onze experts combineren technische expertise met diepgaande kennis van HR-processen om je een oplossing te bieden die jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe een op maat gemaakt HR dashboard van Data Analytics jouw HR-processen kan transformeren en optimaliseren.

Gratis demo aanvragen

HR dashboards voorbeelden

Meer weten over de mogelijkheden
van een HR Dashboard
voor uw organisatie?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Future-proof & gebruiksvriendelijkheid voor alle digitale apparaten

HR Dashboards van Data Analytics zijn toekomstbestendig en kunnen meegroeien met jouw bedrijf. Of er nu nieuwe databronnen bijkomen, afdelingen of filialen - alles kan gemakkelijk worden aangesloten op het bestaande systeem. Zo zorgt het HR Dashboard ervoor dat jouw organisatie mee kan groeien met de behoeften vaniedereen, altijd en overal direct inzicht hebben in de KPI's die voor hun verantwoordelijkheden van toepassing zijn.

De data bevindt zich op een beveiligde Cloud, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is op computers, iPads of telefoons. Op alle digitale apparaten met toegang tot het internet zijn jouw HR Dashboard te gebruiken.

Al meer dan 1000+ HR dashboard gebruikers

Meer dan 1.000+ organisaties maken gebruik van de HR Dashboards van Data Analytics. Van CFO's die financiële data willen monitoren tot zorginstellingen, onderwijsinstellingen, marketingbureaus, projectontwikkelaars en zelfs gemeenten, onderwijsinstellingen en woningbouworganisaties: allemaal gebruiken zij deze unieke oplossing om altijd up-to-date rapporten te kunnen genereren en zo hun beslissingen te verbeteren.

Om dit mogelijk te maken, starten we elk project met een Design-thinking sessie waarin we met alle stakeholders de KPI's per bron en afdeling in kaart brengen. Op basis van deze sessie maken we eerst een duidelijke visualisatie van jouw HR Dashboardsin een PDF brochure. Dit document is ideaal voor feedback voordat we gaan starten met de ontwikkeling en hiermee besparen we een hoop tijd en kosten. Daarom zijn onze HR Dashboards ook verrassend voordelig en snel te ontwikkelen.

Alle Databronnen zijn te verbinden met onze HR Dashboards

Met meer dan 1000+ op maat gemaakte HR Dashboards, die allen gekoppeld zijn aan verschillende databronnen, waaronder Excelbestanden en eigen gemaakte systemen, kunnen wij bijna elke applicatie ontsluiten en visualiseren.

Van Exact Online, AFAS tot Google Analytics, Navision, Dynamics en zo voorts. Onze expertise op het gebied van data-analyse en visualisatie staat garant voor het omzetten van data naar bruikbare inzichten. Ons motto: Als er Data in zit, dan halen wij het eruit.

Zelf nieuwe rapporten gegenereren en gedelen voor AdHoc vraagstukken

Naast de vaste visuals die wij gezamelijk hebben afgestemd, ben je ook in staat om met onze HR Dashboards geheel zelf nieuwe rapportages aan te maken. Hierdoor kun je op een veel snellere manier inzicht krijgen in relevante gegevens.

Daarnaast hebben wij een unieke Self Service BI module, waarmee je op basis van drag and drop direct nieuwe rapporten kunt genereren om zo AdHoc vraagstukken snel te kunnen beantwoorden. Door middel van deze module heb je de mogelijkheid om verschillende rapportages te maken, waarbij je direct kan zien wat het effect is van bepaalde acties of beslissingen.

Ons HR dashboards hebben zich bewezen bij grote organisaties zoals, Deloitte, Philips, Action en vele meer.

Gratis demo aanvragen

Meer weten over de mogelijkheden
van een HR Dashboard
voor uw organisatie?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Hoe maakt Data Analytics HR dashboarding? 

Wij maken onze HR-dashboards in sprints van 2 weken. Aan het eind van iedere sprint presenteren wij de voortgang van het project. Zo blijft de opdrachtgever betrokken en is er voldoende ruimte voor input en revisie. Het is een gezamenlijk traject waarbij onze opdrachtgever betrokken blijft en tegelijk volledig wordt ontzorgd.
Gratis demo aanvragen

1. Quick Datascan

In slechts twee uur leren wij alles over jouw organisatie, doelen en uitdagingen. We bepalen gezamenlijk welke KPI’s en doelen gevisualiseerd worden in het dashboard.

2. Visueel Dashboard Design

Op basis van het projectplan ontwerpen onze UX designers een Mockup van uw HR Dashboard, waardoor direct kennis kan worden gemaakt met de nieuwe, gebruiksvriendelijke weergave van jouw data.

3. Opzetten van Data-warehouse (Optioneel)

Om alle informatie in te ontsluiten, zetten wij een Datawarehouse op. Samen kiezen wij de Datawarehouse oplossing die het beste past bij uw technische en applicatielandschap. Bijvoorbeeld Azure of AWS.

4. Ontwerpen van het datamodel

In het Datawarehouse werken onze Architecten de business logica uit in een Datamodel. De rekendata - zoals formules - blijven in het Datawarehouse, zodat uw HRM Dashboard altijd optimaal functioneert.

5. Inrichten van uw HR Dashboard

Onze developers richten het HR Dashboard in volgens het visual Dashboard Design en datamodel.

6. Testen

Onze specialisten testen, samen met jou, het nieuwe HR Dashboard. In deze fase zetten wij de puntjes op i om te verzekeren dat alles goed is ingericht.

7. Training (Optioneel)

Wij bieden een hands-on training om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken met het nieuwe Dashboard. De training wordt gegeven op basis van jouw eigen datamodel, zodat relevante vraagstukken of analyses kunnen worden omgezet naar leerdoelen.

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Onze klanten delen hun succesverhalen

Wij zijn super trots op al onze klanten. Mogen wij onze passie en expertise ook inzetten voor jou?
Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen! Hierbij een greep van onze mooiste cases.
Bekijk alle cases
Bekijk alle cases

Trusted by 1000+ satisfied customers

Ontdek wat onze klanten vertellen

Klantbeoordeling
9.7/10
1274 reviews - 97% beveelt ons aan

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram