KPI Dashboard

waardevolle inzichten en betere Controle!

Verbeter Controle over Prestatie Indicatoren en Performance Management door Waardevolle inzichten vanuit uw Data met een custom KPI Dashboard.

 • Betere Controle over uw Prestatie Indicatoren
 • Begrijpelijke en deelbare KPI Rapporten
 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Wij gebruiken de beste BI-Tools – Qlik Sense, Qlikview & Power BI
 • Uw Data is altijd maximaal Beveiligd
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live

Meer informatie

Vul geheel vrijblijvend je gegevens in het contactformulier om een offerte of meer informatie te ontvangen. Ook als je vragen hebt stel deze dan gerust of vertel ons meer over jouw specifieke Dashboard wensen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WIJ WERKEN VOOR O.A.

KPI Dashboard

Met een KPI dashboard worden waardevolle inzichten en een betere controle gecreëerd. Een KPI dashboard zorgt namelijk voor verbeterde controle over prestatie indicatoren en performance management binnen uw organisatie. Bent u benieuwd wat een power BI KPI dashboard voor uw bedrijf kan betekenen? We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden! Bij Data Analytics zorgen we ervoor dat uw power BI KPI dashboard binnen twee weken online staat, zónder hoge ontwikkelingskosten. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Dashboard KPI

Met een dashboard KPI worden de prestatie indicatoren binnen uw organisatie niet alleen gemeten, maar ook verbeterd. Een power BI KPI dashboard is begrijpelijk en overzichtelijk, waardoor het KPI dashboard eenvoudig kan worden gedeeld binnen uw organisatie. Uiteraard wordt een KPI in power BI geheel op maat gemaakt, waardoor alle performance indicatoren en systemen worden verbonden. Uw persoonlijke dashboard KPI wordt gebouwd vanuit een bewezen opbouw-formule. Hierdoor zijn de resultaten bij al onze opdrachtgevers enorm gestegen. Meer weten over wat wij met onze KPI dashboards voor uw organisatie kunnen doen? Onze ervaren specialisten staan graag voor u klaar!

 

Power BI KPI

Bij Data Analytics is uw data altijd maximaal beveiligd. Hierdoor garanderen we dat u op een veilige manier uw data achter kunt laten. Het KPI dashboard is volledig op maat gemaakt, waardoor uw specifieke wensen om zakelijke doelen te behalen kunnen worden toegepast. Doordat we honderden verschillende databronnen met elkaar kunnen verbinden worden waardevolle inzichten gecreëerd. Uw zakelijke doelen behalen was nog nooit zo eenvoudig.

Power BI KPI dashboard

Een KPI dashboard van Data Analytics zorgt voor overzichtelijke en effectieve koppelingen tussen gegevens binnen uw organisatie. Op basis van deze koppelingen kunnen weloverwogen beslissingen worden gemaakt, waarmee zakelijke doelen worden behaald. Daarnaast zorgt het structureren van data ervoor dat er efficiënter kan worden gewerkt binnen een organisatie, dat er kosten worden bespaard of meer omzet wordt gegenereerd. Met een dashboard KPI wordt de geanalyseerde data visueel weergegeven, waardoor het begrijpelijk wordt. Zo kunt u relevante data daadwerkelijk gaan gebruiken om uw organisatie nóg succesvoller te laten zijn.

KPI rapportage met Data Analytics

Bij Data Analytics helpen we u met het maken van betere beslissingen om zakelijke doelstellingen te behalen. Loopt u tegen problemen aan met bijvoorbeeld uw inkoop, de bevoorrading, aansturing van uw persoonlijk, logistieke factoren of andere problemen? Door bruikbare en relevante data binnen uw bedrijf helder te maken lossen we diverse probleemstukken op. Dit doen wij op het gebied van business intelligence, data analyses en big data oplossingen. Wilt u de beschikbare data binnen uw bedrijf inzetten om successen te behalen? Ga dan voor ons KPI dashboard, power BI dashboard, sales dashboard of één van de andere dashboards. Samen met u tillen we uw organisatie naar een hoger level. Doet u mee?

Meer weten over de mogelijkheden van een KPI Dashboard voor uw organisatie?

Laat uw gegevens achter en wij zullen u voorzien van informatie over onze mogelijkheden en de kosten.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

100+ Databronnen verbinden

Onze KPI dashboards zijn altijd geheel op maat. Ze zijn flexibel, wat maakt dat we het dashboard makkelijk kunnen aanpassen naar uw specifieke wensen om zakelijke doelen beter en sneller te behalen.

We kunnen wel honderden verschillende databronnen verbinden; precies die bronnen die interessant zijn voor uw Sales, Finance, KPI of Online Marketing.

Ons slimme ready-to-go dashboard is doorontwikkeld en heeft zich bewezen bij grote organisaties zoals, Deloitte, Philips, Action en vele meer.

Prestatie Rapporten met één klik gegenereerd en gedeeld.

Op een KPI Dashboard ordenen wij alle waardevolle data op één plek.

Al uw data zal realtime in een KPI Dashboard visueel overzichtelijk en prettig uitzien. Alle losse cijfers zullen worden vertaald naar begrijpelijke grafieken en tabellen.

En met één klik rolt er een representatieve rapportage uit dat u gemakkelijk kunt delen met collega’s, opdrachtgevers of leveranciers.
We kunnen wel honderden verschillende databronnen verbinden; precies die bronnen die interessant zijn voor uw Sales, Finance, KPI of’s Online Marketing.

Ons slimme ready-to-go dashboard is doorontwikkeld en heeft zich bewezen bij grote organisaties zoals, Deloitte, Philips, Action en vele meer.

Uw Bigdata digitaal achter slot en grendel

Datalekken zijn voor iedere organisatie een bedreiging. Het is onacceptabel dat gevoelige data op straat komt te liggen. Onze dashboards en de data zijn beveiligd volgens het hoogst mogelijke niveau.

Vandaar dat grote organisaties zoals, Philips, Deloitte, Action en ook verschillende gemeente, maar ook banken hebben gekozen voor onze Dashboard oplossing.

Data Analytics Public Cloud

Uw bedrijfs- en marktdata in een beveiligde Public Cloud, toegankelijk via onze online oplossing

Data Analytics Private cloud

Uw bedrijfs- en marktdata in een beveiligde Private Cloud, toegankelijk via onze online oplossing

Data Analytics Hybrid Cloud

Uw bedrijfs- en marktdata in een beveiligde Hybrid Cloud, een combinatie van meerdere Private en Public clouds, toegankelijk via onze online oplossing

Data Analytics On-Premises

Uw bedrijfs- en marktdata in een lokale omgeving

Data-gedreven beslissingen maken

Bij het runnen van een organisatie draait het allemaal om het maken van slimme keuzes.

Opschalen of niet? Nieuwe medewerkers aantrekken of niet? Investeren of even wachten?

Met de visuele informatie op onze KPI dashboards kunt u betere beslissingen maken die altijd datagedreven, doordacht en onderbouwd zullen zijn.

Deze organisaties werken met onze KPI Dashboards

Binnen Philips Healthcare was niet duidelijk welke klanten en welke assets er nu verkocht zijn en waar er beheer op gedaan werd.

Data-Analytics heeft ons geholpen met het verbinden van data uit 27 verschillende bronnen (SAP (ERP) kernal’s naar slechts 1 overzichtelijk BI-Dashboard. Hierdoor is het nu mogelijk om in een overkoepelend overzicht per klant en per ziekenhuis exact te zien wat voor assets/software en contracten er gebruikt zijn.

Door dit Dashboard hebben wij inplaats van Reactief de omschakeling kunnen maken naar Proactief werken en lopen wij niet meer achter de feiten aan. Data-Analytics is een professionele partij waar wij prettig mee hebben samengewerkt en ook voor toekomstige projecten zullen inschakelen. Het Dashboard dat zij hebben ontwikkeld voor Philips Healthcare heeft wereldwijd een enorm verschil teweeg gebracht.

– Philips –

Wij hebben Data Analytics gevraagd om ons te ondersteunen bij een van de grootste Nederlandse projecten die Deloitte ooit heeft uitgevoerd.

Om ervoor te zorgen dat wij grip op het gehele project hebben heeft Data Analytics een Business Intelligence Dashboard gemaakt waarin wij iedere dag de laatste status van het project kunnen monitoren, niet alleen op conceptueel niveau maar ook echt tot in de details.

Dit heeft het project naar een hoger niveau gebracht en heeft ervoor gezorgd dat er ten allen tijde overzicht was ook wanneer het minder soepel ging! Data-Analytics is een prettige partij waar Deloitte al vele jaren mee samenwerkt. Data-Analytics is onze vaste partner op het gebied van data verbinden naar BI-Dashboards, want niets is te veel en nooit is iets onmogelijk.

– deloitte –

VorigeVolgende

Binnen Action was Data Analytics verantwoordelijk voor het realiseren van een Business Intelligence Dashboard te ondersteuning van onze Sales en Finance afdeling.

Omdat Action enorm snel groeide was er behoefte aan dashboard waarin er per store werd weergegeven wat de omzet is, wat de marges zijn, wat de kosten wordt voldaan aan de gestelde targets.

Dankzij deze informatie konden de winkels beter aangestuurd worden! Dit heeft er voor gezorgd dat de communicatie tussen de fysieke winkels en het kantoor van action soepeler is gaan lopen, elke meeting had nu een handvat en dat was het dashboard!

– Action –

Waarom werken met ons?

Wij behoren tot de pioniers op het gebied van business intelligence, data analyses, en big data oplossingen.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij doorgewinterde experts op dit gebied en kunnen wij zeer snel meedenken met iedere organisatie.

De kracht van onze diensten zit in het ontdekken en helder maken van de data die rondgaat binnen uw organisatie.

Welke BI-Tools sluiten het beste aan op uw KPI Dashboard?

Wat is BI-Tool Microsoft Power BI?

Power BI van Microsoft is een krachtige BI-Tool die veel organisaties gebruiken om bedrijfsanalyses te maken. Data-Analytics gebruikt Power BI van Microsoft om alle data te verbinden naar een inzichtelijk Dashboard. Deze data kan eenvoudig binnen de gehele organisatie worden gedeeld kunnen in de vorm van rapportages.

Honderden databronnen kunnen met elkaar gekoppeld worden door Power BI in één actiegerichte rapportage, waardoor nooit eerder zichtbare data en conclusies kunnen worden waargenomen.

De Dashboards die wij met Power BI maken zijn visueel zo gemaakt, dat deze voor iedereen binnen de organisatie te begrijpen zijn. Hierdoor is de data eenvoudig te analyseren en kunnen er tijdig kansen, maar ook bedreigingen worden gesignaleerd.

Wat is BI-Tool Qlik, Qlik Sense en QlikView?

Qlik is een begrip in de wereld van Business Intelligence en Analytics. Inmiddels is Qlik met al zijn verschillende softwareoplossingen uitgegroeid tot een van de meest populaire en gebruikte BI-Tools ter wereld.

De reden dat Qlik zo populair is komt door hun unieke visie.

Andere BI-Tools zijn vaak lastig te begrijpen en de gebruiksvriendelijkheid is dan ook ondergeschikt aan de functionaliteit. Kortom je moet eerst intensief dure trainingen volgen om te leren omgaan met de meest BI-Tools.

De visie van Qlik is dat een BI-Tool net gemakkelijk, snel en fijn moet werken als bijvoorbeeld Facebook, Instagram of je Apple IOS besturingssysteem. Centraal bij Qlik staat dan ook een visuele realisatie met een gemakkelijk gebruikersinterface (UX) en begrijpbare processen om data te verbinden.

Bij de ontwikkeling van onze Business Intelligence Dashboards werken wij over het algemeen met Qlikview en Qlik Sense. Bekijk hieronder de video van Qlik voor een korte introductie.

Wat is Bi-Tool Tableau Desktop, Tableau Server, Tableau Online en Tableau Prep?

Tableau is een BI-Tool die geheel kan worden gebruikt zonder de ervaring van coderen. Dit maakt het een ideale oplossing voor kleiner organisaties die geen eigen programmeurs in dienst hebben.

De “Plug & Play” koppelingen die Tableau te bieden heeft (vergelijkbaar met Zapier) maken het mogelijk al uw ruwe data te verbinden naar begrijpelijke visuals.

Tableau is een zeer gebruiksvriendelijke BI-Tool met een lage leercurve, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Tableau bestaat uit vier verschillende producten: Tableau Desktop, Server, Online en Prep. Data-Analytics gebruikt Tableau voor de kleinere organisaties die graag zelf zonder programmeerkennis hun Dashboard willen bijhouden.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend met ons praten over uw data en dashboard wensen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ans op. Of stuur ons een berichtje, wij lichten alles graag toe.

Bel ons voor een gesprek

(010) 727-1196

Stuur ons een bericht

info@dataanalytics.nl

Kom op bezoek

Van Nelleweg 1,
3044 BC Rotterdam

Stuur ons een bericht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

KPI’s bepalen

Er zijn allerlei varianten en koppelingen om resultaatverbetering te realiseren op basis van de juiste KPI’s, maar hoe bepaal je deze? De indicatoren om doelen sneller, beter en efficienter te behalen moeten soms worden gehaald uit verschillende systemen en vervolgens worden gekoppeld voor cross-results. Voor je weet welke data er nodig is werk je vanuit een Scrum gedachten achterstevoren.

Schrijf eerst op wat je doelen zijn en de knelpunten, vervolgens geef je hier succeswaardes aan. Op basis hiervan heb je een roadmap en kan je dus bepalen welke systemen, data en taken kunnen meten.

Voor veel organisaties zijn deze indicatoren uniek, maar op branche-level zullen deze KPI’s vaak gelijk zijn. Hieronder enkele voorbeelden van indicatoren om je op weg te helpen. Kom je er niet uit en wil je sparren over jouw unieke situatie en KPI Dashboard wensen aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen.

Inkoopafdeling
KPI DASHBOARD

 • gerealiseerde besparingen
 • aantal leveranciers (per productgroep)
 • aantal leveranciers dat 1 artikel levert
 • leverbetrouwbaarheid (% te laat
 • geleverde orders, % orders waarvan teveel / te weinig werd geleverd)
 • de gemiddelde ordergrootte per leverancier
 • gemiddelde administratieve doorlooptijd Inkoopdocumenten
 • % afkeur leveranties i.v.m. kwaliteitsgebreken
 • % facturen te behandelen door inkoop a.g.v. verschillen tussen order/leveringsbon

Verzekeringsbedrijf
KPI DASHBOARD

 • het aantal klachten
 • de bereikbaarheid van de afdeling Verkoop
 • de doorlooptijd van de afhandeling van een declaratie
 • het percentage klachten-telefoontjes
 • het steekproeffoutenpercentage bij kennisgeving van uitkering
 • het percentage fouten in de persoonlijke gegevens van relaties
 • het percentage uitbetalingen van schadegevallen binnen een termijn van vijf dagen

Installatiebedrijf
KPI DASHBOARD

 • mate waarin afspraken met de klant worden nagekomen
 • snelheid van uitvoering van het werk
 • bereikbaarheid (tel./fax)
 • inlevingsvermogen in de wensen van de klant
 • bekwaamheid van de monteurs
 • aantal en type klachten
 • kosten/kwaliteitsverhouding volgens de klant
 • tevredenheid (over-all) van de klant

Personeelsafdeling
KPI DASHBOARD

 • verloop
 • ziekteverzuim in cijfers
 • doorlooptijd wervings- en selectieprocedure
 • ondersteuning lijnmanagement
 • meedenken
 • deskundigheid

Productiebedrijf
KPI DASHBOARD

 • % afkeur van leveranties
 • % off-spec
 • aantal/aard klachten
 • leveringsbetrouwbaarheid
 • kwaliteitskosten
 • omschakeltijd
 • storingen
 • stilstandstijd
 • bezettingsgraad

Onderzoeksbureau/Kwaliteit van de onderzoeksrapporten
KPI DASHBOARD

 • inhoud conform afspraak
 • bruikbaarheid
 • tijdigheid
 • toegankelijkheid
 • voorlichting

Bank
KPI DASHBOARD

 • doorlooptijd kredietaanvraag
 • doorlooptijd rekeningafschrift
 • deskundigheid baliemedewerkers
 • hulpvaardigheid baliemedewerkers
 • wachttijd balie
 • bruikbaarheid adviezen krediet-afdeling

Marketingafdeling
KPI DASHBOARD

 • de bijdrage aan het bedrijfsresultaat van nieuwe producten(volume x marge)
 • service-indicatoren
 • deskundigheidsniveau
 • tempo/reactiesnelheid
 • informatie
 • communicatie
 • productpromotie

Detailhandel
KPI DASHBOARD

 • rijvorming bij de kassa (kassa-rapportages)
 • klachten (codelijst: 1 type; 2 verantwoordelijkheid van)
 • aantallen nee-verkopen
 • omzet per afdeling/artikelgroep
 • oordeel klanten (meer systematisch)