Table of contents

Marketing dashboards zijn essentieel

Een marketing dashboard is een essentieel instrument in de wereld van online marketing. Het stelt bedrijven in staat om op een overzichtelijke en gestructureerde manier hun marketingprestaties te monitoren en analyseren.

Bij Data Analytics begrijpen we het belang van een goed ontwikkeld marketing dashboard en bieden we op maat gemaakte oplossingen die jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Wat is een marketing dashboard?

Een marketing dashboard is een visuele weergave van belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) en statistieken die worden gebruikt om de effectiviteit van marketingactiviteiten te meten en te analyseren.

Het doel van een marketing dashboard is om marketeers snel inzicht te geven in de prestaties van hun campagnes en strategieën, zodat ze snel kunnen reageren en hun beslissingen kunnen bijsturen op basis van de gegevens.

Een marketing dashboard kan verschillende soorten gegevens bevatten, afhankelijk van de doelstellingen van de marketingactiviteiten en de behoeften van het bedrijf.

Gratis demo aanvragen
marketing dashboarding voorbeeld
marketing dashboard laten ontwikkelen

Waarom een marketing dashboard van Data Analytics?

Een marketing dashboard biedt tal van voordelen voor jouw bedrijf. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het investeren in een marketing dashboard van Data Analytics een slimme zet is:

 • Real-time inzicht: met een marketing dashboard heb je direct toegang tot actuele gegevens over jouw marketingactiviteiten. Dit stel je in staat om snel te reageren en jouw strategieën aan te passen op basis van recente ontwikkelingen.
 • Centrale datahub: ons digital marketing dashboard dient als een centrale locatie waarin gegevens uit verschillende bronnen samenkomen. Dit bevordert een holistische kijk op de marketingprestaties en vergemakkelijkt het nemen van weloverwogen beslissingen.
 • Meetbare KPI's: een marketing KPI dashboard stelt je in staat om relevante Key Performance Indicators (KPI's) te volgen. Dit zijn cruciale metingen die je helpen bij het beoordelen van het succes van marketingcampagnes.
 • Efficiënt rapporteren: het handmatig samenstellen van rapporten kan tijdrovend zijn. Met ons marketing dashboard genereer je moeiteloos professionele rapporten die je kunt delen met belanghebbenden.
 • Gepersonaliseerde weergave: ons dashboard kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Je bepaalt welke informatie prioriteit heeft en welke KPI's het meest relevant zijn.

Van Online Marketing naar Business Intelligence

Het marketing dashboard van Data Analytics tilt jouw inzichten naar een hoger niveau. Het gaat verder dan alleen het volgen van online marketingactiviteiten.

Met behulp van geavanceerde Business Intelligence-technieken integreren we gegevens uit verschillende bronnen om een compleet beeld van de bedrijfsprestaties te bieden.

Door deze benadering kun je niet alleen marketing KPI's meten, maar ook bredere bedrijfsdoelen evalueren en aanpassen. Dit leidt tot een strategische benadering van marketinginspanningen en een grotere impact op de algehele bedrijfsresultaten.

Gratis demo aanvragen

Meer weten over marketing dashboards?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Marketing KPI Dashboard voor optimaal succes

Een essentieel onderdeel van ons marketing dashboard is de focus op Key Performance Indicators (KPI's). Deze meetbare statistieken bieden cruciale inzichten in het succes van jouw marketingcampagnes.

Door middel van ons marketing KPI dashboard kun je de prestaties van jouw campagnes nauwlettend volgen en optimaliseren. Enkele van de belangrijkste KPI's voor online marketing dashboards zijn:

 1. Websitebezoekers: Het aantal websitebezoekers is een van de meest gebruikte KPI’s in online marketing. Het geeft aan hoeveel mensen jouw website bezoeken en kan je helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van jouw marketingcampagnes.
 2. Conversieratio: conversieratio is een andere belangrijke KPI die meet hoeveel bezoekers van jouw website of advertentie daadwerkelijk actie ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Het is belangrijk om te weten hoeveel bezoekers je nodig hebt om een conversie te genereren, zodat je het marketingbudget effectief kunt inzetten.
 3. Kosten per conversie: kosten per conversie meet hoeveel je uitgeeft om één conversie te genereren. Het is belangrijk om deze KPI te volgen om ervoor te zorgen dat je het marketingbudget effectief gebruikt.
 4. Return on Investment (ROI): ROI meet de winst die je genereert ten opzichte van de kosten die je maakt voor jouw marketingcampagnes. 
 5. Bouncepercentage: het bouncepercentage meet het percentage bezoekers dat jouw website verlaat zonder actie te ondernemen. Een hoog bouncepercentage kan erop wijzen dat de website niet goed aansluit bij de verwachtingen van de bezoeker.
 6. Organisch verkeer vs. betaald verkeer: het is belangrijk om bij te houden hoeveel verkeer naar jouw website afkomstig is van organische zoekopdrachten en hoeveel afkomstig is van betaalde advertenties.
 7. Customer Lifetime Value (CLV): CLV meet de totale waarde die een klant aan jouw bedrijf zal bijdragen gedurende hun hele levensduur. Op basis van deze data kun je jezelf richten op klanten die het meest waardevol zijn voor jouw bedrijf.
 8. Social media-interacties: social media-interacties meten hoe vaak mensen interactie hebben met jouw merk op sociale media, zoals likes, shares en comments.
 9. Campagne-inkomsten: campagne-inkomsten meten de inkomsten die worden gegenereerd door specifieke marketingcampagnes.
 10. Kosten per klik (CPC): CPC meet hoeveel je uitgeeft voor elke klik op een advertentie.

Door deze KPI’s bij te houden, kun je beter inzicht krijgen in de prestaties van jouw marketingcampagnes en betere beslissingen nemen over waar je het marketingbudget moet inzetten.

Online marketing dashboard laten ontwikkelen door Data Analytics

Bij Data Analytics begrijpen we de kracht van een goed ontwikkeld marketing dashboard en bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Met real-time inzichten, meetbare KPI's en de integratie van Business Intelligence gaan we verder dan een standaard online marketing dashboard. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe ons dashboard uw bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen.

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Trusted by 1000+ satisfied customers

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram