waardevolle inzichten en betere Controle!

Voordelen van Power BI

In het kort maakt Power BI uw data visueel inzichtelijk via mooie dashboards en interactieve rapportages. Zo hoeft u niet meer met allerlei losse rapportages te werken die verspreid staan over verschillende afdelingen. Er is nu één plek waar u alle informatie in één oogopslag kan zien. Zo heeft altijd de informatie die u nodig heeft.

De data wordt dus verzamelt van verschillende databronnen en gekoppeld aan een dashboard dat door u óf een BI Developer wordt ingericht. Hierdoor wordt uw data op een handige manier gepresenteerd.

Zo bespaart u tijd met het eindeloos zoeken naar de juiste informatie en weet u zeker dat uw data klopt en overeenkomt met de werkelijkheid. Zo maakt u de juiste beslissingen, optimaliseert u snel bedrijfsprocessen en kan u zich bezig houden met de zaken die er echt toe doen binnen uw organisatie. Zo bent u uw concurrentie mooi een stapje voor

Iedereen kan met Power BI uit de voeten. Deze tool is niet alleen weggelegd voor een marketing- of sales team, maar ook andere afdelingen kunnen hiermee rapportages maken en belangrijke bedrijfsprocessen optimaliseren binnen het team. Zo kunt u bijvoorbeeld beginnen bij sales, maar schaalt u Power BI naar andere afdelingen zoals productie.

Power BI Consultant: maakt al uw data visueel inzichtelijk

Staat uw data op diverse plekken, maar heeft u geen idee wat deze cijfers inhouden? Werkt u nu veel met losse Excel sheets, tabellen en grafieken? Maar mist er één globale rapportage aanpak binnen uw organisatie waarmee iedereen uit de voeten kan? Maak dan kennis met een Power BI Consultant.

Een Power BI Consultant lost deze problemen voor u op en maakt u data visueel inzichtelijk via Power BI. Power BI is een data visualisatie en rapportage tool die uw data visueel inzichtelijk maakt dankzij mooie dashboards en interactieve rapportages.

Wilt u ook weten hoe u uw data handig visueel kan presenteren zodat iedereen binnen uw bedrijf ermee overweg kan? Vraag dan een gratis Power BI demonstratie aan met de Power BI Consultants van Data Analytics en ontdek hoe u uw data visueel inzichtelijk kan maken met Power BI.

De power van een Power BI Consultant

Hoewel het eindgebruik van Power BI eenvoudig is, vergt het opzetten van de dashboards technische kennis. Hoe is de data nu ingericht? Wat is de kwaliteit van de datasets? Welke vragen zijn nou echt belangrijk en moeten direct inzichtelijk zijn? Welke afdeling heeft welke rapportages nodig?
Gratis demo aanvragen
Direct uw data inzichtelijk
Gelukkig hoeft u dit niet in u eentje te bedenken. Een Power BI Consultant denkt met u mee en kijkt naar uw informatie behoefte. Zij helpen u bepalen welke data u nodig heeft en ontsloten moet worden voor welke afdeling. Power BI Developers koppelen de juiste datasets aan de juiste dashboard en helpen bij het onderhouden daarvan. Zo kunt u direct beginnen met het genereren van inzichten.
Altijd een expert bij de hand
Heeft u een vraag over Power BI of weet u niet precies wat uw dashboard inhoud? Een Power BI specialist staat altijd voor u klaar om u te helpen. Waar nodig bieden onze Power BI specialisten ook trainingen aan zodat iedereen zo snel mogelijk aan de slag kan. Zo behaalt u zo snel mogelijk winst uit uw investering.
Haal het meeste uit uw data
Daarnaast is het handig dat er altijd iemand met een frisse blik mee kijkt hoe uw data nog inzichtelijker kan worden gemaakt. Zij experimenten met nieuwe features en wijzen u op nog meer mogelijkheden. Zo haalt u altijd het meeste uit uw data.

Dat is de power van een Power BI. Zo blijft u gefocust op het maken van analyses en zaken die er écht toe doen.

Ja, ik wil over naar het Agile werken

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Veelgestelde vragen

Zijn alle databronnen te koppelen?
Alle databronnen zijn te koppelen. In de afgelopen 12 jaar zijn we nog geen databron tegengekomen die wij niet hebben kunnen koppelen. Ons motto: Als er Data in zit, dan halen wij het eruit.
Zijn Red Flags, Alerts en Notificaties mogelijk?
Komen KPI’s op jouw Power BI dashboard onder de gestelde waarde? Dan kunnen hiervoor signalen worden afgegeven. Dit kan in de vorm van een stoplicht, rode vlaggetjes of emails. Hierdoor kan er snel worden ingegrepen of bijgestuurd.
Is Forecasting en Simulatie mogelijk?
Door de toepassing van AI kunnen we een Forecast Module aan het Power BI dashboard toevoegen. Op basis van historische data worden verwachtingen voorspeld en overzichtelijk weergegeven.

Met onze Simulatie Module is het eenvoudig om verschillende scenario's te testen. Deze module is een waardevolle ondersteuning bij risicomanagement en het nemen van beslissingen.
Hoelang duurt het proces?
Dat is afhankelijk van het aantal databronnen en de complexiteit van het datamodel. Bij de ontwikkeling van een Datawarehouse en Power BI Dashboard met 3 tot 5 databronnen, leveren wij op in 4 tot 6 weken.

Wie wordt de eigenaar van het Power BI Dashboard dat wij ontwikkelen?
Onze opdrachtgever is 100% eigenaar van alles dat wij ontwikkelen. Dit geldt voor de Datawarehouse omgeving, maar ook voor het Power BI Dashboard.
Zijn er maandelijkse kosten?
De enige kosten zijn de maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van Microsoft Power BI en (indien van toepassing) jouw cloudoplossing. Voor een kleine organisatie is dat ongeveer 150 euro per maand.

Wij bieden de optie tot maandelijks onderhoud en support op basis van een strippenkaart. Jij behoudt controle over de kosten. Dit is al mogelijk vanaf 200 euro per maand.
Kunnen wij zelf ons Power BI Dashboard uitbreiden?
Alle Power BI dashboards die wij ontwikkelen worden vanaf de basis, strategisch opgebouwd, zodat u zelf gemakkelijk nieuwe Dashboards kunt maken. Is er behoefte aan een Ad Hoc rapport? Dan kun je die eenvoudig samenstellen met het datamodel dat wij hebben gebouwd.
Kan de data per locatie of afdeling worden bekeken?
Alle data is realtime te bekijken en te benchmarken met andere periodes. Filters aanbrengen om alles per filiaal, locatie of afdeling te bekijken is mogelijk.
Welke Branche-specifieke Power BI Dashboards hebben wij al gebouwd?

Wij bouwen Power BI Dashboards voor organisaties in alle branches. De afgelopen jaren heeft Data Analytics veel branche-specifieke dashboards ontwikkeld voor onderstaande sectoren.

  • Zorg en medisch
  • Detachering
  • Lokale en landelijke overheid
  • Onderwijs
  • Vastgoed

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Trusted by 1000+ satisfied customers

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram