Table of contents

Trusted by 1000+ satisfied customers

Wat is een Power BI dashboard?

Een Power BI dashboard is een interactieve weergave van gegevens die u kunt maken en delen met behulp van de Power BI-service. Een dashboard bestaat uit één of meer tegels die visualisaties uit een rapport, een gegevensset of een andere bron weergeven. 

Met een dashboard kunt u snel inzicht krijgen in uw gegevens, trends ontdekken en actie ondernemen. Daarbij zijn er specifieke dashboards te bouwen zoals een Financieel dashboard, Human resource dashboard, KPI-dashboard, Management dashboard, Verkoop dashboard of een dashboard voor marketing.

Wat zijn de voordelen van Power BI dashboards?

Power BI dashboards hebben veel voordelen voor zowel gebruikers als makers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Eenvoudig te maken en te delen
  U kunt een Power BI dashboard maken door visualisaties uit een bestaand rapport vast te maken, of door helemaal vanaf het begin te beginnen. U kunt ook een dashboard dupliceren of een sjabloon gebruiken. Als u uw dashboard wilt delen met anderen, kunt u dat eenvoudig doen via de Power BI-service, de mobiele apps of andere toepassingen zoals Microsoft Teams of SharePoint.
 2. Real-time en interactief
  Een Power BI dashboard kan real-time gegevens weergeven uit verschillende bronnen, zoals Excel-bestanden, databases, webpagina's of streamingdiensten. U kunt ook interactie hebben met uw dashboard door te filteren, te sorteren, te zoomen of te drillen naar meer details. U kunt ook vragen stellen aan uw gegevens met behulp van natuurlijke taal en antwoorden krijgen in de vorm van grafieken of tabellen.
 3. Aanpasbaar en uitbreidbaar
  Een Power BI dashboard kan worden aangepast aan uw behoeften en voorkeuren. U kunt de lay-out, het thema, de titels en de pictogrammen van uw dashboard wijzigen. U kunt ook aangepaste visuals gebruiken om uw gegevens op unieke manieren weer te geven. Bovendien kunt u uw dashboard uitbreiden met extra functies zoals waarschuwingen, notificaties, prognoses of simulaties.

Power BI dashboards voorbeelden

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Waarom een Power BI Dashboard laten maken?

Een Power BI dashboard laten maken door een professionele partij kan veel voordelen opleveren voor uw organisatie. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:

 1. Bespaar tijd en geld
  Een Power BI dashboard laten maken door een expert kan u veel tijd en geld besparen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verzamelen, transformeren, modelleren en visualiseren van uw gegevens. U kunt zich concentreren op uw kernactiviteiten en uw doelstellingen bereiken. Bovendien kunt u profiteren van de schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid van de Power BI-service.
 2. Krijg meer inzicht en waarde
  Een Power BI dashboard laten maken door een specialist kan u meer inzicht en waarde opleveren uit uw gegevens. U kunt profiteren van de kennis, ervaring en creativiteit van de dashboardmaker om de beste oplossing voor uw behoeften te vinden. U kunt ook gebruik maken van de geavanceerde mogelijkheden van Power BI, zoals AI, machine learning en gegevensanalyse.
 3. Verbeter uw besluitvorming en prestaties
  Een Power BI dashboard laten maken door een professional kan u helpen uw besluitvorming en prestaties te verbeteren. U kunt snel en gemakkelijk toegang krijgen tot de belangrijkste informatie die u nodig heeft om actie te ondernemen. U kunt ook trends, patronen en kansen ontdekken die u anders misschien zou missen. U kunt ook uw resultaten meten, evalueren en optimaliseren.

Hoe wordt een Power BI dashboard opgebouwd?

Een Power BI dashboard wordt opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 1. Een gegevensbron: dit is de oorsprong van uw gegevens, zoals een Excel-bestand, een database, een webpagina of een streamingdienst.
 2. Een gegevensset: dit is een verzameling van gerelateerde gegevenstabellen die zijn verbonden door relaties. Een gegevensset kan worden gemaakt door gegevens te importeren of te verbinden met een gegevensbron.
 3. Een rapport: dit is een verzameling van visualisaties die zijn gemaakt op basis van een gegevensset. Een rapport kan meerdere pagina's bevatten met verschillende soorten grafieken, tabellen, kaarten of aangepaste visuals.
 4. Een dashboard: dit is een interactieve weergave van één of meer tegels die visualisaties uit een rapport, een gegevensset of een andere bron weergeven. Een dashboard kan worden gemaakt door visualisaties uit een rapport vast te maken, of door helemaal vanaf het begin te beginnen.

Hoe wordt een Power BI dashboard vormgegeven?

Een Power BI dashboard wordt vormgegeven met behulp van de volgende stappen:

 1. Bepaal het doel en de doelgroep van uw dashboard: wat wilt u bereiken met uw dashboard? Wie gaat het gebruiken? Wat zijn hun behoeften en verwachtingen?
 2. Selecteer de juiste gegevens en visualisaties voor uw dashboard: welke gegevens zijn relevant en betrouwbaar voor uw doel? Welke visualisaties zijn geschikt en effectief om uw boodschap over te brengen?
 3. Organiseer en rangschik de tegels op uw dashboard: hoe wilt u de ruimte op uw dashboard indelen? Hoe wilt u de aandacht van uw publiek trekken en sturen? Hoe wilt u de samenhang en consistentie tussen de tegels waarborgen?
 4. Pas het uiterlijk en het gedrag van uw dashboard aan: hoe wilt u het thema, de kleuren, de lettertypen, de titels en de pictogrammen van uw dashboard instellen? Hoe wilt u interactie mogelijk maken met uw dashboard, zoals filteren, sorteren, zoomen of drillen?
 5. Test en verbeter uw dashboard: hoe kunt u ervoor zorgen dat uw dashboard correct, volledig en gebruiksvriendelijk is? Hoe kunt u feedback verzamelen en gebruiken om uw dashboard te verbeteren?

Welke branche-specifieke Power BI dashboards hebben wij al gebouwd?

Wij hebben al verschillende Power BI dashboards gebouwd voor verschillende branches en sectoren, ook leveren we Power BI-consultants. Hier zijn enkele voorbeelden van de dashboards die wij hebben gemaakt en de voordelen die zij bieden:

Power BI-Dashboarding voor zorg en medische sector

Dit dashboard helpt zorginstellingen en medische professionals om hun patiënten, processen en prestaties beter te begrijpen en te verbeteren. Het dashboard toont onder andere de volgende informatie:

 • Het aantal patiënten per afdeling, diagnose, behandeling en zorgverlener.
 • De kwaliteit van de zorg, gemeten aan de hand van indicatoren zoals wachttijden, doorlooptijden, heropnames en complicaties.
 • De financiële situatie, gemeten aan de hand van indicatoren zoals omzet, kosten, winst en declaraties.
 • De tevredenheid van de patiënten, gemeten aan de hand van enquêtes, reviews en klachten.

Met dit dashboard kunnen zorginstellingen en medische professionals:

 • De behoeften en verwachtingen van hun patiënten beter in kaart brengen en daarop inspelen.
 • De efficiëntie en effectiviteit van hun processen optimaliseren en verspilling verminderen.
 • De kwaliteit en veiligheid van hun zorg verhogen en risico's verminderen.
 • De financiële gezondheid van hun organisatie bewaken en verbeteren.
 • De loyaliteit en tevredenheid van hun patiënten vergroten en hun reputatie versterken.

Power-BI Dashboarding voor detachering sector

Dit dashboard helpt detacheringsbureaus en consultants om hun projecten, klanten en medewerkers beter te beheren en te ontwikkelen. Het dashboard toont onder andere de volgende informatie:

 • Het aantal projecten per klant, branche, locatie en status.
 • De voortgang van de projecten, gemeten aan de hand van indicatoren zoals uren, budgetten, deadlines en mijlpalen.
 • De kwaliteit van de projecten, gemeten aan de hand van indicatoren zoals scope, deliverables, issues en feedback.
 • De bezetting en beschikbaarheid van de medewerkers, gemeten aan de hand van indicatoren zoals contracten, tarieven, vaardigheden en voorkeuren.
 • De tevredenheid van de klanten en medewerkers, gemeten aan de hand van enquêtes, reviews en aanbevelingen.

Met dit dashboard kunnen detacheringsbureaus en consultants:

 • De behoeften en verwachtingen van hun klanten beter in kaart brengen en daarop inspelen.
 • De planning en uitvoering van hun projecten optimaliseren en knelpunten oplossen.
 • De kwaliteit en toegevoegde waarde van hun projecten verhogen en meerwaarde creëren.
 • De inzetbaarheid en ontwikkeling van hun medewerkers verbeteren en talent behouden.
 • De loyaliteit en tevredenheid van hun klanten en medewerkers vergroten en hun reputatie versterken.

Power BI-Dashboarding voor lokale en landelijke overheid

Dit dashboard helpt overheidsinstanties en ambtenaren om hun beleid, diensten en resultaten beter te monitoren en te evalueren. Het dashboard toont onder andere de volgende informatie:

 • Het aantal burgers, bedrijven en organisaties per gemeente, provincie of regio.
 • De kwaliteit van de dienstverlening, gemeten aan de hand van indicatoren zoals wachttijden, klanttevredenheid, klachten en bezwaren.
 • De impact van het beleid, gemeten aan de hand van indicatoren zoals doelstellingen, indicatoren, uitgaven en opbrengsten.
 • De prestaties van de organisatie, gemeten aan de hand van indicatoren zoals personeel, budget, processen en projecten.
 • De tevredenheid van de burgers, bedrijven en organisaties, gemeten aan de hand van enquêtes, reviews en participatie.

Met dit dashboard kunnen overheidsinstanties en ambtenaren:

 • De behoeften en verwachtingen van hun doelgroepen beter in kaart brengen en daarop inspelen.
 • De efficiëntie en effectiviteit van hun dienstverlening optimaliseren en knelpunten oplossen.
 • De impact en toegevoegde waarde van hun beleid verhogen en verantwoorden.
 • De transparantie en accountability van hun organisatie verbeteren en vertrouwen wekken.
 • De betrokkenheid en tevredenheid van hun doelgroepen vergroten en hun reputatie versterken.

Power BI-Dashboarding voor onderwijs sector

Dit dashboard helpt onderwijsinstellingen en docenten om hun leerlingen, leerprocessen en leerresultaten beter te begrijpen en te verbeteren. Het dashboard toont onder andere de volgende informatie:

 • Het aantal leerlingen per klas, niveau, vak of docent.
 • De voortgang van de leerlingen, gemeten aan de hand van indicatoren zoals aanwezigheid, huiswerk, toetsen en cijfers.
 • De kwaliteit van het onderwijs, gemeten aan de hand van indicatoren zoals lesmateriaal, didactiek, differentiatie en feedback.
 • De prestaties van de leerlingen, gemeten aan de hand van indicatoren zoals vaardigheden, competenties, diploma's en vervolgopleidingen.
 • De tevredenheid van de leerlingen, ouders en docenten, gemeten aan de hand van enquêtes, reviews en evaluaties.

Met dit dashboard kunnen onderwijsinstellingen en docenten:

 • De behoeften en verwachtingen van hun leerlingen beter in kaart brengen en daarop inspelen.
 • De voortgang en ontwikkeling van hun leerlingen volgen en stimuleren.
 • De kwaliteit en innovatie van hun onderwijs verhogen en professionaliseren.
 • De prestaties en uitstroom van hun leerlingen bewaken en verbeteren.
 • De betrokkenheid en tevredenheid van hun leerlingen, ouders en docenten vergroten en hun reputatie versterken.

Power BI-Dashboarding vastgoed sector

Dit dashboard helpt vastgoedbedrijven en makelaars om hun vastgoedportefeuille, verkoop- en verhuuractiviteiten en marktontwikkelingen beter te overzien en te beïnvloeden. Het dashboard toont onder andere de volgende informatie:

 • Het aantal objecten per type, locatie, status en eigenaar.
 • De omzet en winst per object, periode, segment en regio.
 • De bezettingsgraad, huurprijs, exploitatiekosten en rendement per object, periode, segment en regio.
 • De vraag en aanbod, concurrentie, prijsontwikkeling en transacties per type, locatie, segment en regio.
 • De tevredenheid van de klanten, huurders en eigenaren, gemeten aan de hand van enquêtes, reviews en referenties.

Met dit dashboard kunnen vastgoedbedrijven en makelaars:

 • De behoeften en verwachtingen van hun klanten, huurders en eigenaren beter in kaart brengen en daarop inspelen.
 • De omzet en winst van hun vastgoedportefeuille optimaliseren en groeien.
 • De bezettingsgraad, huurprijs, exploitatiekosten en rendement van hun objecten verbeteren en maximaliseren.
 • De vraag en aanbod, concurrentie, prijsontwikkeling en transacties van hun markt analyseren en benutten.
 • De loyaliteit en tevredenheid van hun klanten, huurders en eigenaren vergroten en hun reputatie versterken.

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Wat is de werkwijze van Data Analytics?

Data Analytics is een gespecialiseerd bureau dat Power BI dashboards ontwerpt, ontwikkelt en implementeert voor verschillende branches en sectoren. Wij hanteren de volgende werkwijze om onze klanten de beste oplossing te bieden:

 1. Quick Datascan
  In deze fase maken wij kennis met u en uw organisatie. Wij inventariseren uw doelstellingen, wensen en eisen voor het Power BI dashboard. Wij analyseren ook uw huidige gegevensbronnen, systemen en processen. Wij geven u een advies over de haalbaarheid, de toegevoegde waarde en de kosten van het Power BI dashboard.
 2. Visueel Dashboard Design
  In deze fase ontwerpen wij een visueel prototype van het Power BI dashboard. Wij bepalen samen met u de lay-out, het thema, de titels en de pictogrammen van het dashboard. Wij selecteren ook de juiste gegevens en visualisaties voor het dashboard. Wij presenteren u het prototype en verzamelen uw feedback.
 3. Opzetten van Data-warehouse (Optioneel)
  In deze fase richten wij een data-warehouse in om uw gegevens te verzamelen, transformeren, modelleren en op te slaan. Dit is optioneel als u al over een data-warehouse beschikt of als uw gegevensbronnen eenvoudig zijn. Wij gebruiken moderne cloud-technologieën zoals Azure Data Factory, Azure SQL Database of Azure Synapse Analytics om een schaalbaar, veilig en betrouwbaar data-warehouse te bouwen.
 4. Ontwerpen van het datamodel
  In deze fase ontwerpen wij een datamodel dat de basis vormt voor het Power BI dashboard. Wij definiëren de tabellen, kolommen, relaties, berekeningen en maatregelen die nodig zijn om uw gegevens te analyseren. Wij gebruiken Power Query om uw gegevens te transformeren en op te schonen. Wij gebruiken DAX om uw gegevens te berekenen en te aggregeren.
 5. Inrichten van uw Power BI Dashboard
  In deze fase richten wij uw Power BI dashboard in op basis van het visuele prototype en het datamodel. Wij maken de tegels, visualisaties en andere elementen die uw gegevens weergeven. Wij passen het uiterlijk en het gedrag van uw dashboard aan. Wij maken ook interactie mogelijk met uw dashboard, zoals filteren, sorteren, zoomen of drillen.
 6. Testen
  In deze fase testen wij uw Power BI dashboard op verschillende aspecten, zoals functionaliteit, nauwkeurigheid, volledigheid en gebruiksvriendelijkheid. Wij controleren of uw dashboard voldoet aan uw doelstellingen, wensen en eisen. Wij verhelpen eventuele fouten of problemen die wij tegenkomen. Wij vragen ook uw feedback en goedkeuring voordat wij overgaan tot de implementatie.
 7. Training (Optioneel)
  In deze fase bieden wij u een training aan om u te leren hoe u uw Power BI dashboard kunt gebruiken, beheren en onderhouden. Dit is optioneel als u al vertrouwd bent met Power BI of als u geen training nodig heeft. Wij laten u zien hoe u uw dashboard kunt openen, bekijken, delen en bijwerken. Wij geven u ook tips en trucs om het meeste uit uw dashboard te halen.

Meest gestelde vragen

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen die wij krijgen over Power BI dashboards en onze antwoorden daarop:

Zijn alle databronnen te koppelen met Power BI dashboards van Data Analytics?

Ja, Power BI kan verbinding maken met meer dan 200 verschillende databronnen, zoals Excel-bestanden, databases, webpagina's, streamingdiensten of cloud-platforms. Als uw databron niet wordt ondersteund door Power BI, kunnen wij een aangepaste connector bouwen om uw databron te koppelen met Power BI.

Zijn red flags, alerts en notificaties mogelijk met een Power BI dashboard?

Ja, Power BI biedt de mogelijkheid om red flags, alerts en notificaties in te stellen voor uw dashboard. U kunt bijvoorbeeld een waarschuwing instellen om een e-mail te ontvangen als een bepaalde waarde boven of onder een drempel komt. U kunt ook een notificatie instellen om een pushbericht te ontvangen op uw mobiele apparaat als er een belangrijke verandering optreedt in uw gegevens.

Zijn er forecasting en simulatie modules aanwezig in jullie Power BI dashboards?

Ja, Power BI biedt de mogelijkheid om forecasting en simulatie modules toe te voegen aan uw dashboard. U kunt bijvoorbeeld een prognose maken van uw toekomstige omzet of winst op basis van historische gegevens en trends. U kunt ook een simulatie uitvoeren om te zien wat de impact zou zijn van verschillende scenario's of beslissingen op uw resultaten.

Hoe lang duurt het ontwikkelen van een Power BI dashboard bij Data Analytics?

De duur van het ontwikkelen van een Power BI dashboard hangt af van de complexiteit en de omvang van het project. Over het algemeen kunnen wij een Power BI dashboard ontwikkelen binnen 4 tot 8 weken. Wij houden u op de hoogte van de voortgang en de planning van het project gedurende het hele proces.

Zijn er maandelijkse kosten verbonden Power BI dashboards gebruiken?

De kosten van het gebruiken van Power BI dashboards hangen af van het type licentie dat u heeft. Er zijn twee soorten licenties voor Power BI: Pro en Premium Per User (PPU). Een Pro licentie kost €8,40 per gebruiker per maand. Een PPU licentie kost €16,90 per gebruiker per maand. Met een Pro licentie kunt u Power BI dashboards maken, bekijken en delen met andere Pro gebruikers. Met een PPU licentie kunt u ook gebruik maken van geavanceerde functies zoals AI, machine learning en gegevensanalyse.

Wie is de eigenaar van het Power BI dashboard dat wij ontwikkelen?

U bent de eigenaar van het Power BI dashboard dat wij voor u ontwikkelen. U heeft volledige controle en toegang tot uw dashboard, uw gegevens en uw licenties. U kunt uw dashboard naar wens aanpassen, uitbreiden of verwijderen. Wij zullen uw dashboard niet delen of gebruiken zonder uw toestemming.

Kunnen wij zelf onze Power BI dashboards uitbreiden?

Ja, u kunt zelf uw Power BI dashboards uitbreiden als u dat wilt. U kunt bijvoorbeeld nieuwe gegevensbronnen toevoegen, nieuwe visualisaties maken, nieuwe functies inschakelen of nieuwe rapporten genereren. U kunt ook contact met ons opnemen als u hulp of advies nodig heeft bij het uitbreiden van uw Power BI dashboards.

Kan de data per locatie of afdeling worden bekeken?

Ja, u kunt de data per locatie of afdeling bekijken met Power BI dashboards. U kunt bijvoorbeeld filters, slicers of drill-downs gebruiken om de data te segmenteren of te verdiepen. U kunt ook verschillende niveaus van toegang en machtigingen instellen voor verschillende locaties of afdelingen. Zo kunt u ervoor zorgen dat elke gebruiker alleen de data ziet die voor hem of haar relevant is.

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Onze klanten delen hun succesverhalen

Wij zijn super trots op al onze klanten. Mogen wij onze passie en expertise ook inzetten voor jou?
Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen! Hierbij een greep van onze mooiste cases.
Bekijk alle cases
Bekijk alle cases

Trusted by 1000+ satisfied customers

Ontdek wat onze klanten vertellen

Klantbeoordeling
9.7/10
1274 reviews - 97% beveelt ons aan

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram