Waardevolle inzichten in uw data!

Power BI Dashboard

Verspil geen tijd meer aan het handmatig verwerken van data, maar automatiseer dit middels een Power BI Dashboard.

Bespaar tijd door geautomatiseerde rapportages

Realtime waardevolle inzichten in je data

Overzichtelijke en Begrijpbare Dashboards

Meer inzicht, Betere Beslissingen en meer controle

Alle mogelijke Databronnen zijn te koppelen

Automatiseer processen waardoor je tijd en geld bespaard

Download brochure
Gratis Demo
WIJ WERKEN VOOR O.A.

Data Analytics. Altijd de juiste beslissing!

Verspilt jouw organisatie veel tijd aan het handmatig verwerken van data? Wil je altijd direct realtime inzicht in alle gegevens, op één plek?

Vergeet foutgevoelig, handmatig werk in Excel. Integreer de gegevens van al je programma's direct in het Power (BI) Dashboard van Data Analytics!

Waarom een Power BI Dashboard laten maken?

We benoemden het al. Handmatige verwerking van data vanuit diverse databronnen om hiermee bruikbare rapporten te maken is tijdrovend, onpraktisch en foutgevoelig. Bovendien kan deze tijd veel beter worden gebruikt om alle data te analyseren om hier vervolgens op te handelen!

Een Power BI dashboard is dé oplossing om efficiënt en foutloos te werken. Doordat alle databronnen worden gekoppeld krijg je real-time inzicht in jouw data.

Alle Power BI Dashboards die wij ontwikkelen zijn dynamisch, overzichtelijk, mobielvriendelijk en volledig op maat. Voor een diepere analyse kan op alle getallen en grafieken worden ingezoomd. Bovendien zijn alle overzichten eenvoudig te delen of te downloaden.

Samen bepalen wij alle KPI’s en doelen, zodat het dashboard optimaal is ingericht. Wil je een unieke weergave per functie of afdeling? Alles is mogelijk. Bovendien bepaal je zelf wie welke informatie te zien krijgt.

Meer weten over de mogelijkheden van een Power BI Dashboard voor uw organisatie?

Download brochure
Gratis Demo

Maak kennis met onze tevreden opdrachtgevers

Veel tevreden opdrachtgevers zijn je al voorgegaan. Data Analytics is trots op iedere samenwerking. 
Bekijk de video en maak kennis met onze tevreden opdrachtgevers!

Wat maakt de Power BI Dashboards die Data Analytics ontwikkelt uniek?

Bij Data Analytics staan mens én techniek centraal. Dat merk je direct bij ons eerste contactmoment, maar ook als je kijkt naar alle Power BI Dashboards die wij ontwikkelen.

Wij starten met een visueel ontwerp van jouw eigen Power BI dashboard op basis van jouw KPI’s. Dit visuele ontwerp is voor iedereen de perfecte roadmap naar het eindproduct. De techniek zal hierdoor naadloos aansluiten op jouw vooraf kenbaar gemaakte wensen. Met ruim 12 jaar ervaring is Data Analytics in staat om begrijpelijke getallen en grafieken op een overzichtelijke en logische wijze te presenteren. Wij besteden veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid van alle dashboards, zodat iedereen binnen jouw organisatie er gemakkelijk mee kan werken.

Wat levert een Power BI Dashboard u op?

 • Bespaar tijd
 • Correcte data (de waarheid)
 • Direct toegang tot alle gegevens
 • Betere controle

Data Analytics werkt Agile

Wij doen dit in sprints van 2 weken. Aan het eind van iedere sprint presenteren wij de voortgang van het project. Zo blijft de opdrachtgever betrokken en is er voldoende ruimte voor input en revisie. Het is een gezamenlijk traject waarbij onze opdrachtgever betrokken blijft en tegelijk volledig wordt ontzorgd.

Ons Proces

 • 1. Quick Datascan

  In slechts twee uur leren wij alles over jouw organisatie, doelen en uitdagingen. We bepalen gezamenlijk welke KPI’s en doelen gevisualiseerd worden in het dashboard.

 • 2. Visueel Dashboard Design

  Op basis van het projectplan ontwerpen onze UX designers een Mockup van uw Power BI Dashboard, waardoor direct kennis kan worden gemaakt met de nieuwe, gebruiksvriendelijke weergave van jouw data.

 • 3. Opzetten van Data-warehouse (Optioneel)

  Om alle informatie in te ontsluiten, zetten wij een Datawarehouse op. Samen kiezen wij de Datawarehouse oplossing die het beste past bij uw technische en applicatielandschap. Bijvoorbeeld Azure of AWS.

 • 4. Ontwerpen van het datamodel

  In het Datawarehouse werken onze Architecten de business logica uit in een Datamodel. De rekendata - zoals formules - blijven in het Datawarehouse, zodat uw Power BI Dashboard altijd optimaal functioneert.

 • 5. Inrichten van uw Power BI Dashboard

  Onze Power BI developers richten het Power BI Dashboard in volgens het visual Dashboard Design en datamodel.

 • 6. Testen

  Onze BI specialisten testen, samen met jou, het nieuwe Power BI Dashboard. In deze fase zetten wij de puntjes op i om te verzekeren dat alles goed is ingericht.

 • 7. Training (Optioneel)

  Wij bieden een hands-on Power BI training om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken met Power BI en het nieuwe Dashboard. De training wordt gegeven op basis van jouw eigen datamodel, zodat relevante vraagstukken of analyses kunnen worden omgezet naar leerdoelen.

Meer weten over de mogelijkheden van een Power BI Dashboard voor uw organisatie?

Download brochure
 Gratis Demo

Veelgestelde vragen

Zijn alle databronnen te koppelen?

Alle databronnen zijn te koppelen. In de afgelopen 12 jaar zijn we nog geen databron tegengekomen die wij niet hebben kunnen koppelen. Ons motto: Als er Data in zit, dan halen wij het eruit.

Zijn Red Flags, Alerts en Notificaties mogelijk?

Komen KPI’s op jouw Power BI dashboard onder de gestelde waarde? Dan kunnen hiervoor signalen worden afgegeven. Dit kan in de vorm van een stoplicht, rode vlaggetjes of emails. Hierdoor kan er snel worden ingegrepen of bijgestuurd.

Is Forecasting en Simulatie mogelijk?

Door de toepassing van AI kunnen we een Forecast Module aan het Power BI dashboard toevoegen. Op basis van historische data worden verwachtingen voorspeld en overzichtelijk weergegeven.

Met onze Simulatie Module is het eenvoudig om verschillende scenario's te testen. Deze module is een waardevolle ondersteuning bij risicomanagement en het nemen van beslissingen.

Hoelang duurt het proces?

Dat is afhankelijk van het aantal databronnen en de complexiteit van het datamodel. Bij de ontwikkeling van een Datawarehouse en Power BI Dashboard met 3 tot 5 databronnen, leveren wij op in 4 tot 6 weken.

Wie wordt de eigenaar van het Power BI Dashboard dat wij ontwikkelen?

Onze opdrachtgever is 100% eigenaar van alles dat wij ontwikkelen. Dit geldt voor de Datawarehouse omgeving, maar ook voor het Power BI Dashboard.

Zijn er maandelijkse kosten?

De enige kosten zijn de maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van Microsoft Power BI en (indien van toepassing) jouw cloudoplossing. Voor een kleine organisatie is dat ongeveer 150 euro per maand.

Wij bieden de optie tot maandelijks onderhoud en support op basis van een strippenkaart. Jij behoudt controle over de kosten. Dit is al mogelijk vanaf 200 euro per maand.

Kunnen wij zelf ons Power BI Dashboard uitbreiden?

Alle Power BI dashboards die wij ontwikkelen worden vanaf de basis, strategisch opgebouwd, zodat u zelf gemakkelijk nieuwe Dashboards kunt maken. Is er behoefte aan een Ad Hoc rapport? Dan kun je die eenvoudig samenstellen met het datamodel dat wij hebben gebouwd.

Kan de data per locatie of afdeling worden bekeken?

Alle data is realtime te bekijken en te benchmarken met andere periodes. Filters aanbrengen om alles per filiaal, locatie of afdeling te bekijken is mogelijk.

Welke Branche-specifieke Power BI Dashboards hebben wij al gebouwd?

Wij bouwen Power BI Dashboards voor organisaties in alle branches. De afgelopen jaren heeft Data Analytics veel branche-specifieke dashboards ontwikkeld voor onderstaande sectoren.

 • Zorg en medisch
 • Detachering
 • Lokale en landelijke overheid
 • Onderwijs
 • Vastgoed

Maak kennis met Data Analytics

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend met ons praten over uw data en dashboard wensen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Of stuur ons een berichtje, wij lichten alles graag toe.

Bel ons voor een gesprek

(010) 727-1196

Stuur ons een bericht

info@dataanalytics.nl

Kom op bezoek

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

Stuur ons een bericht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

x

Meer informatie

Onze specialisten staan u graag te woord.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

x

Demo Dashboard Aanvragen

Onze Demo is 100% vrijblijvend en geeft je gelegenheid om, tijdens een online meeting, kennis te maken met Power BI Dashboards.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

x

ONTVANG ONZE BROCHURE

Vraag nu onze brochure met prijzen en informatie aan en ontdek waarom Data Analytics al meer dan 1000+ succesvolle projecten heeft opgeleverd!