Vertrouwd door 1000+ tevreden klanten

Bekijk alle casestudies

Automatiseer uw rapporten, bespaar tijd en voorkom menselijke fouten.

Bent u op zoek naar een krachtige Power BI Dashboard oplossing, omdat u te veel tijd kwijt bent aan handmatig verwerken van rapportages voor verschillende databronnen, afdelingen en AdHoc vraagstukken? Of hebt u al ervaring met Power BI, maar is het dashboard niet overzichtelijk en gebruiksvriendelijk?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij meer dan 1000+ organisaties geholpen bij het opzetten van hun Power BI Dashboard. Hiermee hebben zij veel tijd bespaard, menselijke fouten voorkomen en betere beslissingen kunnen maken, door altijd toegang te hebben tot actuele informatie en het maken van toekomstige prognoses en simulaties.

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie? Vraag dan gerust een online demo aan, waarin wij uw behoefte kunnen bespreken en enkele relevante Power BI dashboards kunnen tonen.

waardevolle inzichten en betere Controle!

Wat maakt de Power BI Dashboards
die Data Analytics ontwikkelt uniek?

Onze Power BI Dashboards helpen uw organistie bij het verwerken van data door gebruiksvriendelijke, geautomatiseerde rapporten te creëren. Door data uit verschillende bronnen te koppelen en te visualiseren in een overzichtelijk dashboard, krijgt u altijd toegang tot de meest actuele informatie.

Met onze unieke module kunt u zelf gebruikers aanmaken en rechten toewijzen. Elke gebruiker krijgt een unieke login, waardoor het management alleen de KPI's ziet die voor hen relevant zijn. Maar ook bijvoorbeeld Finance, HR of marketing krijgen alleen de KPI's te zien die voor hen belangrijk zijn.

Onze Power BI Dashboard en omgevingen worden geheel afgestemd op uw organisatie, waardoor deze naadloos aansluiten op de inzichten die iedere afdeling, persoon of filiaal nodig hebben om betere beslissingen te kunnen maken.

Wat levert een Power BI Dashboard u op?

 • U bespaart tijd
 • Correcte data (de waarheid)
 • Alle data wordt beter gecontroleerd
 • U zult betere beslissingen kunnen maken

waardevolle inzichten en betere Controle!

Waarom een Power BI Dashboard
laten maken?

We benoemden het al. Handmatige verwerking van data vanuit diverse databronnen om hiermee bruikbare rapporten te maken is tijdrovend, onpraktisch en foutgevoelig. Bovendien kan deze tijd veel beter worden gebruikt om alle data te analyseren om hier vervolgens op te handelen!

Een Power BI dashboard is dé oplossing om efficiënt en foutloos te werken. Doordat alle databronnen worden gekoppeld krijg je real-time inzicht in jouw data.

Alle Power BI Dashboards die wij ontwikkelen zijn dynamisch, overzichtelijk, mobielvriendelijk en volledig op maat. Voor een diepere analyse kan op alle getallen en grafieken worden ingezoomd. Bovendien zijn alle overzichten eenvoudig te delen of te downloaden.

Samen bepalen wij alle KPI’s en doelen, zodat het dashboard optimaal is ingericht. Wil je een unieke weergave per functie of afdeling? Alles is mogelijk. Bovendien bepaal je zelf wie welke informatie te zien krijgt via een beveiligde gebruikers login.
Gratis demo aanvragen

Voorbeeld dashboards

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Voorspel de toekomst op basis van uw data

Met onze Power BI Dashboards kunt u betere beslissingen nemen door inzicht te krijgen in de toekomst. De prognose- en simulatiemodule biedt u een voorspelling van de uitkomst van uw beslissingen, zodat u deze beter kunt onderbouwen. Hierdoor wordt het zakelijk succes vergroot en bent u beter voorbereid op toekomstige gebeurtenissen.

Future-proof & gebruiksvriendelijkheid
voor alle digitale apparaten

Power BI Dashboards van Data Analytics is toekomstbestendig en kan meegroeien met uw bedrijf. Of er nu nieuwe databronnen bijkomen, afdelingen of filialen - alles kan gemakkelijk worden aangesloten op het bestaande systeem. Zo zorgt Power BI Dashboard ervoor dat uw organisatie mee kan groeien met de behoeften van iedereen, altijd en overal direct inzicht hebben in de KPI's die voor hun verantwoordelijkheden van toepassing zijn.

De data bevindt zich op een beveiligde Cloud, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is op computers, iPads of telefoons. Op alle digitale apparaten met toegang tot het internet zijn uw Power BI Dashboards volledig te gebruiken.

Al meer dan 1000+ gebruikers

Meer dan 1.000+ organisaties maken gebruik van de Power BI Dashboards van Data Analytics. Van CFO's die financiële data willen monitoren tot zorginstellingen, onderwijsinstellingen, marketingbureaus, projectontwikkelaars en zelfs gemeenten, onderwijsinstellingen en woningbouworganisaties: allemaal gebruiken zij deze unieke oplossing om altijd up-to-date rapporten te kunnen genereren en zo hun beslissingen te verbeteren.

Om dit mogelijk te maken, starten we elk project met een Design-thinking sessie waarin we met alle stakeholders de KPI's per bron en afdeling in kaart brengen. Op basis van deze sessie maken we eerst een duidelijke visualisatie van uw Power BI Dashboards in een PDF brochure. Dit document is ideaal voor feedback voordat we gaan starten met de ontwikkeling en hiermee besparen we een hoop tijd en kosten. Daarom zijn onze Power BI Dashboards ook verrassend voordelig en snel te ontwikkelen.

Gratis demo aanvragen

waardevolle inzichten en betere Controle!

Alle Databronnen zijn te verbinden met onze Power BI Dashboard

Met meer dan 1000+ op maat gemaakte Power Dashboards, die allen gekoppeld zijn aan verschillende databronnen, waaronder Excelbestanden en eigen gemaakte systemen, kunnen wij bijna elke applicatie ontsluiten en visualiseren.

Van Exact Online, AFAS tot Google Analytics, Navision, Dynamics en zo voorts. Onze expertise op het gebied van data-analyse en visualisatie staat garant voor het omzetten van data naar bruikbare inzichten. Ons motto: Als er Data in zit, dan halen wij het eruit.

Zelf nieuwe rapporten gegenereren en gedelen voor AdHoc vraagstukken.

Naast de vaste visuals die wij gezamelijk hebben afgestemd, bent u ook in staat om met onze Power BI Dashboards geheel zelf nieuwe rapportages aan te maken. Hierdoor kunt u op een veel snellere manier inzicht krijgen in relevante gegevens.

Daarnaast hebben wij een unieke Self Service BI module, waarmee u op basis van drag and drop direct nieuwe rapporten kunt genereren om zo AdHoc vraagstukken snel te kunnen beantwoorden. Door middel van deze module heeft u de mogelijkheid om verschillende rapportages te maken, waarbij u direct kan zien wat het effect is van bepaalde acties of beslissingen.

Ons slimme ready-to-go dashboard is doorontwikkeld en heeft zich bewezen bij grote organisaties zoals, Deloitte, Philips, Action en vele meer.
Gratis demo aanvragen

Veelgestelde vragen

Zijn alle databronnen te koppelen?
Alle databronnen zijn te koppelen. In de afgelopen 12 jaar zijn we nog geen databron tegengekomen die wij niet hebben kunnen koppelen. Ons motto: Als er Data in zit, dan halen wij het eruit.
Zijn Red Flags, Alerts en Notificaties mogelijk?
Komen KPI’s op jouw Power BI dashboard onder de gestelde waarde? Dan kunnen hiervoor signalen worden afgegeven. Dit kan in de vorm van een stoplicht, rode vlaggetjes of emails. Hierdoor kan er snel worden ingegrepen of bijgestuurd.
Is Forecasting en Simulatie mogelijk?
Door de toepassing van AI kunnen we een Forecast Module aan het Power BI dashboard toevoegen. Op basis van historische data worden verwachtingen voorspeld en overzichtelijk weergegeven.

Met onze Simulatie Module is het eenvoudig om verschillende scenario's te testen. Deze module is een waardevolle ondersteuning bij risicomanagement en het nemen van beslissingen.
Hoelang duurt het proces?
Dat is afhankelijk van het aantal databronnen en de complexiteit van het datamodel. Bij de ontwikkeling van een Datawarehouse en Power BI Dashboard met 3 tot 5 databronnen, leveren wij op in 4 tot 6 weken.

Wie wordt de eigenaar van het Power BI Dashboard dat wij ontwikkelen?
Onze opdrachtgever is 100% eigenaar van alles dat wij ontwikkelen. Dit geldt voor de Datawarehouse omgeving, maar ook voor het Power BI Dashboard.
Zijn er maandelijkse kosten?
De enige kosten zijn de maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van Microsoft Power BI en (indien van toepassing) jouw cloudoplossing. Voor een kleine organisatie is dat ongeveer 150 euro per maand.

Wij bieden de optie tot maandelijks onderhoud en support op basis van een strippenkaart. Jij behoudt controle over de kosten. Dit is al mogelijk vanaf 200 euro per maand.
Kunnen wij zelf ons Power BI Dashboard uitbreiden?
Alle Power BI dashboards die wij ontwikkelen worden vanaf de basis, strategisch opgebouwd, zodat u zelf gemakkelijk nieuwe Dashboards kunt maken. Is er behoefte aan een Ad Hoc rapport? Dan kun je die eenvoudig samenstellen met het datamodel dat wij hebben gebouwd.
Kan de data per locatie of afdeling worden bekeken?
Alle data is realtime te bekijken en te benchmarken met andere periodes. Filters aanbrengen om alles per filiaal, locatie of afdeling te bekijken is mogelijk.
Welke Branche-specifieke Power BI Dashboards hebben wij al gebouwd?

Wij bouwen Power BI Dashboards voor organisaties in alle branches. De afgelopen jaren heeft Data Analytics veel branche-specifieke dashboards ontwikkeld voor onderstaande sectoren.

 • Zorg en medisch
 • Detachering
 • Lokale en landelijke overheid
 • Onderwijs
 • Vastgoed

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Data Analytics
werkt Agile

Wij doen dit in sprints van 2 weken. Aan het eind van iedere sprint presenteren wij de voortgang van het project. Zo blijft de opdrachtgever betrokken en is er voldoende ruimte voor input en revisie. Het is een gezamenlijk traject waarbij onze opdrachtgever betrokken blijft en tegelijk volledig wordt ontzorgd.
Gratis demo aanvragen
1. Quick Datascan
In slechts twee uur leren wij alles over jouw organisatie, doelen en uitdagingen. We bepalen gezamenlijk welke KPI’s en doelen gevisualiseerd worden in het dashboard.
2. Visueel Dashboard Design
Op basis van het projectplan ontwerpen onze UX designers een Mockup van uw Power BI Dashboard, waardoor direct kennis kan worden gemaakt met de nieuwe, gebruiksvriendelijke weergave van jouw data.
3. Opzetten van Data-warehouse (Optioneel)
Om alle informatie in te ontsluiten, zetten wij een Datawarehouse op. Samen kiezen wij de Datawarehouse oplossing die het beste past bij uw technische en applicatielandschap. Bijvoorbeeld Azure of AWS.
4. Ontwerpen van het datamodel

In het Datawarehouse werken onze Architecten de business logica uit in een Datamodel. De rekendata - zoals formules - blijven in het Datawarehouse, zodat uw Power BI Dashboard altijd optimaal functioneert.
5. Inrichten van uw Power BI Dashboard
Onze Power BI developers richten het Power BI Dashboard in volgens het visual Dashboard Design en datamodel.
6. Testen
Onze BI specialisten testen, samen met jou, het nieuwe Power BI Dashboard. In deze fase zetten wij de puntjes op i om te verzekeren dat alles goed is ingericht.
7. Training (Optioneel)
Wij bieden een hands-on Power BI training om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken met Power BI en het nieuwe Dashboard. De training wordt gegeven op basis van jouw eigen datamodel, zodat relevante vraagstukken of analyses kunnen worden omgezet naar leerdoelen.

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Onze klanten delen hun succesverhalen

Wij zijn super trots op al onze klanten. Mogen wij onze passie en expertise ook inzetten voor jou?
Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen! Hierbij een greep van onze mooiste cases.
Bekijk alle cases
Bekijk alle cases

Vertrouwd door 1000+ tevreden klanten

Bekijk alle casestudies

Ontdek wat onze klanten vertellen

Klantbeoordeling
9.7/10
1274 reviews - 97% beveelt ons aan

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram