Table of contents

Power BI Sales Dashboard

Verspilt jouw organisatie veel tijd aan het handmatig verwerken van data? Wil je altijd direct realtime inzicht in alle gegevens, op één plek? Vergeet foutgevoelig, handmatig werk in Excel. Integreer de gegevens van al je programma's direct in het Power (BI) Dashboard van Data Analytics!

Sluit meer deals met een Sales Dashboard

Een Sales Dashboard is bijna niet meer weg te denken bij veel organisaties. Door middel van een Sales Dashboard krijgt u namelijk meer inzicht en controle over uw sales. Wij van Data Analytics maken speciaal voor u een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk Sales Dashboard geheel naar uw wensen. Dit Sales Dashboard laat u in één oogopslag zien wat de behaalde sales resultaten binnen uw organisatie zijn. Maar dat is nog niet alles. Tevens kunt u snel en gemakkelijk al uw sales doelen raadplegen en deze vergelijken met de huidige situatie. Dit is waardevolle informatie, want het stelt u in staat om tijdig in te grijpen als de sales achter komen te liggen. Dit ziet u niet pas aan het eind van een periode als alle resultaten geanalyseerd worden.

Een Sales Dashboard is in staat tijdig meldingen te geven mochten uw sales resultaten achter lopen op schema. Zo kan er snel ingegrepen worden om de sales bij te stellen. Wij luisteren naar uw wensen en passen daar het Sales Dashboard op aan. Wilt u meer weten hierover? Laat het ons weten en wij nemen vrijblijvend contact met u op om te kijken wat we voor uw organisatie kunnen betekenen.

Gratis demo aanvragen

Een duidelijke overzicht van uw KPI sales

Uw organisatie heeft duidelijke KPI sales doelen gesteld en het is uiteraard belangrijk dat deze doelen behaald worden. Doordat organisaties vaak met meerdere databronnen werken, is het overzicht snel kwijtgeraakt. Hierdoor is het mogelijk dat uw KPI sales in gevaar komen en de doelen die u voor ogen heeft niet behaald worden. Gelukkig is dit gemakkelijk te voorkomen door gebruik te maken van een Sales Dashboard. Een Sales Dashboard voegt al uw waardevolle data samen op één plek. Hierdoor is het voor iedereen binnen uw organisatie gemakkelijk te raadplegen. Data kan makkelijk omgezet worden in visuals en rapportages. Deze kunnen vervolgens eenvoudig gedeeld worden met collega’s, opdrachtgevers of leveranciers. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de gegevens van uw KPI sales Dashboard op straat komen te liggen. Ons Sales Dashboard en de data zijn beveiligd volgens het hoogst mogelijke niveau. Daarom kiezen ook grote organisaties als Philips, Action, Deloitte, alsmede verschillende gemeentes en banken voor de dashboards van Data Analytics.
Gratis demo aanvragen

Meer weten over de mogelijkheden van een Sales Dashboard voor uw organisatie?

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

De voordelen van een Sales KPI Dashboard

Doordat een Sales KPI Dashboard al de data binnen uw organisatie op één plek samenvoegt, krijgt u meer inzicht in actuele sales. Deze kunt u eenvoudig vergelijken met de verwachte sales resultaten. Het Sales Dashboard geeft actuele informatie over de stand van zaken op het gebied van sales. Deze actuele verkoopcijfers helpen uw organisatie om te zien hoe de gestelde sales doelen er voor staan. Op deze manier kan er tijdig ingegrepen worden als dat nodig is. Zo kunnen bijvoorbeeld de databronnen van uw verkoopafdeling samengevoegd worden met de gegevens van de marketingafdeling. Uw marketingafdeling ziet in één oogopslag welke producten achter lopen op de gewenste resultaten en hier meteen op inspringen en een plan opstellen. Een Sales KPI Dashboard kan tevens verschillende taken automatiseren zoals e-mail en follow-ups. Ook kunt u instellen dat u een melding ontvangt wanneer leads niet voldoende of niet correct opgevolgd worden. Zoals u ziet kan een Sales KPI Dashboard u veel tijd en geld besparen. Neem maar eens een kijkje bij onze cases en zie welke bedrijven al gebruik maken van een door ons speciaal op maat gemaakt Sales KPI Dashboard.

100+ Databronnen verbinden

Onze KPI dashboards zijn altijd geheel op maat. Ze zijn flexibel, wat maakt dat we het dashboard makkelijk kunnen aanpassen naar uw specifieke wensen om zakelijke doelen beter en sneller te behalen.

We kunnen wel honderden verschillende databronnen verbinden; precies die bronnen die interessant zijn voor uw Sales, Finance, KPI of’s Online Marketing.

Ons slimme ready-to-go dashboard is doorontwikkeld en heeft zich bewezen bij grote organisaties zoals, Deloitte, Philips, Action en vele meer.

Prestatie Rapporten met één klik gegenereerd en gedeeld.

Op een KPI Dashboard ordenen wij alle waardevolle data op één plek.

Al uw data zal realtime in een KPI Dashboard visueel overzichtelijk en prettig uitzien. Alle losse cijfers zullen worden vertaald naar begrijpelijke grafieken en tabellen.

En met één klik rolt er een representatieve rapportage uit dat u gemakkelijk kunt delen met collega’s, opdrachtgevers of leveranciers. We kunnen wel honderden verschillende databronnen verbinden; precies die bronnen die interessant zijn voor uw Sales, Finance, KPI of’s Online Marketing.

Ons slimme ready-to-go dashboard is doorontwikkeld en heeft zich bewezen bij grote organisaties zoals, Deloitte, Philips, Action en vele meer.

Waarom werken met ons?

Wij behoren tot de pioniers op het gebied van business intelligence, data analyses, en big data oplossingen.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij doorgewinterde experts op dit gebied en kunnen wij zeer snel meedenken met iedere organisatie.

De kracht van onze diensten zit in het ontdekken en helder maken van de data die rondgaat binnen uw organisatie.
Gratis demo aanvragen

Wat is BI-Tool Microsoft Power BI?

Power BI van Microsoft is een krachtige BI-Tool die veel organisaties gebruiken om bedrijfsanalyses te maken. Data-Analytics gebruikt Power BI van Microsoft om alle data te verbinden naar een inzichtelijk Dashboard. Deze data kan eenvoudig binnen de gehele organisatie worden gedeeld kunnen in de vorm van rapportages.

Honderden databronnen kunnen met elkaar gekoppeld worden door Power BI in één actiegerichte rapportage, waardoor nooit eerder zichtbare data en conclusies kunnen worden waargenomen.

De Dashboards die wij met Power BI maken zijn visueel zo gemaakt, dat deze voor iedereen binnen de organisatie te begrijpen zijn. Hierdoor is de data eenvoudig te analyseren en kunnen er tijdig kansen, maar ook bedreigingen worden gesignaleerd.

Wat is BI-Tool Qlik, Qlik Sense en QlikView?

Qlik is een begrip in de wereld van Business Intelligence en Analytics. Inmiddels is Qlik met al zijn verschillende softwareoplossingen uitgegroeid tot een van de meest populaire en gebruikte BI-Tools ter wereld.

De reden dat Qlik zo populair is komt door hun unieke visie.

Andere BI-Tools zijn vaak lastig te begrijpen en de gebruiksvriendelijkheid is dan ook ondergeschikt aan de functionaliteit. Kortom je moet eerst intensief dure trainingen volgen om te leren omgaan met de meest BI-Tools.

De visie van Qlik is dat een BI-Tool net gemakkelijk, snel en fijn moet werken als bijvoorbeeld Facebook, Instagram of je Apple IOS besturingssysteem. Centraal bij Qlik staat dan ook een visuele realisatie met een gemakkelijk gebruikersinterface (UX) en begrijpbare processen om data te verbinden.

Bij de ontwikkeling van onze Business Intelligence Dashboards werken wij over het algemeen met Qlikview en Qlik Sense. Bekijk hieronder de video van Qlik voor een korte introductie.

Wat is Bi-Tool Tableau Desktop, Tableau Server, Tableau Online en Tableau Prep?

Tableau is een BI-Tool die geheel kan worden gebruikt zonder de ervaring van coderen. Dit maakt het een ideale oplossing voor kleiner organisaties die geen eigen programmeurs in dienst hebben.

De “Plug & Play” koppelingen die Tableau te bieden heeft (vergelijkbaar met Zapier) maken het mogelijk al uw ruwe data te verbinden naar begrijpelijke visuals.

Tableau is een zeer gebruiksvriendelijke BI-Tool met een lage leercurve, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Tableau bestaat uit vier verschillende producten: Tableau Desktop, Server, Online en Prep. Data-Analytics gebruikt Tableau voor de kleinere organisaties die graag zelf zonder programmeerkennis hun Dashboard willen bijhouden.

Een Power BI Sales Dashboard zorgt voor meer inzicht

We hebben al een aantal voordelen van een Power BI Sales Dashboard opgenoemd. Maar als u een Sales Dashboard door ons laat maken, luisteren wij naar uw input en stellen het Sales Dashboard zo samen dat het geheel aan uw wensen voldoet. Zo kan het zijn dat er bij uw organisatie regelmatig sales verloren gaan door een slechte of verkeerde follow-up. Helaas komt dit vaak bij bedrijven voor en dat is natuurlijk zonde. In onze Power BI Sales Dashboard krijgt u meteen inzicht waar het fout is gegaan. Ook kunt u zien wie van uw medewerkers wél of juist niet de juiste inzet heeft verricht bij het opvolgen van leads. Het management kan op deze manier tijdig inspringen en bijsturen waar nodig. Zo bent u in staat snel en adequaat in te springen om betere sales resultaten te behalen.

Data Analytics maakt uw Sales Dashboard speciaal op maat

Zijn er bepaalde informatiebronnen, rapportages of visuals die u meteen wilt kunnen raadplegen? Dat is geen probleem! Data Analytics gaat samen met u kijken welke informatie u terug wilt laten komen in het Sales Dashboard. Wij kunnen meer dan honderd verschillende databronnen met elkaar verbinden. Door gebruik te maken van ons Sales Dashboard krijgt u meer inzicht in actuele sales en verwachte sales resultaten binnen uw organisatie. Deze actuele sales helpen uw organisatie om te zien hoe de gestelde omzet en verkoopdoelen er voor staan. Heeft u interesse om binnen uw organisatie gebruik te maken van een Power BI Sales Dashboard? Laat het ons weten en wij gaan samen met u kijken hoe we voor u een perfect Sales Dashboard kunnen samenstellen dat geheel aan uw wensen voldoet. Wilt u weten hoe wij te werk gaan? Lees dan ons verhaal waarin we uitleggen hoe we samen met u gaan werken aan een gepersonaliseerd Sales KPI Dashboard en er voor zorgen dat u uw Sales Dashboard binnen 1 à 2 weken al kunt gebruiken. Wij hopen dat we binnenkort kennis mogen maken met u en u met trots mogen toevoegen aan onze indrukwekkende lijst van klanten!

Effectiviteit en inspanningen meten van uw Sales-Team

De meeste sales gaan verloren door een slechte of verkeerde follow-up.

Met een Sales Dashboard kunt u direct zien wie wel en wie niet de juiste inzet verricht bij het opvolgen van de leads.

Hierdoor kan het management snel bijsturen en actie ondernemen waar nodig om betere sales resultaten te behalen.

Meer weten over de mogelijkheden van een Sales Dashboard voor uw organisatie?

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Veelgestelde vragen

Zijn alle databronnen te koppelen?

Alle databronnen zijn te koppelen. In de afgelopen 12 jaar zijn we nog geen databron tegengekomen die wij niet hebben kunnen koppelen. Ons motto: Als er Data in zit, dan halen wij het eruit.

Zijn Red Flags, Alerts en Notificaties mogelijk?

Komen KPI’s op jouw Power BI dashboard onder de gestelde waarde? Dan kunnen hiervoor signalen worden afgegeven. Dit kan in de vorm van een stoplicht, rode vlaggetjes of emails. Hierdoor kan er snel worden ingegrepen of bijgestuurd.

Is Forecasting en Simulatie mogelijk?

Door de toepassing van AI kunnen we een Forecast Module aan het Power BI dashboard toevoegen. Op basis van historische data worden verwachtingen voorspeld en overzichtelijk weergegeven.

Met onze Simulatie Module is het eenvoudig om verschillende scenario's te testen. Deze module is een waardevolle ondersteuning bij risicomanagement en het nemen van beslissingen.

Hoelang duurt het proces?

Dat is afhankelijk van het aantal databronnen en de complexiteit van het datamodel. Bij de ontwikkeling van een Datawarehouse en Power BI Dashboard met 3 tot 5 databronnen, leveren wij op in 4 tot 6 weken.

Wie wordt de eigenaar van het Power BI Dashboard dat wij ontwikkelen?

Onze opdrachtgever is 100% eigenaar van alles dat wij ontwikkelen. Dit geldt voor de Datawarehouse omgeving, maar ook voor het Power BI Dashboard.

Zijn er maandelijkse kosten?

De enige kosten zijn de maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van Microsoft Power BI en (indien van toepassing) jouw cloudoplossing. Voor een kleine organisatie is dat ongeveer 150 euro per maand.

Wij bieden de optie tot maandelijks onderhoud en support op basis van een strippenkaart. Jij behoudt controle over de kosten. Dit is al mogelijk vanaf 200 euro per maand.

Kunnen wij zelf ons Power BI Dashboard uitbreiden?

Alle Power BI dashboards die wij ontwikkelen worden vanaf de basis, strategisch opgebouwd, zodat u zelf gemakkelijk nieuwe Dashboards kunt maken. Is er behoefte aan een Ad Hoc rapport? Dan kun je die eenvoudig samenstellen met het datamodel dat wij hebben gebouwd.

Kan de data per locatie of afdeling worden bekeken?

Alle data is realtime te bekijken en te benchmarken met andere periodes. Filters aanbrengen om alles per filiaal, locatie of afdeling te bekijken is mogelijk.

Welke Branche-specifieke Power BI Dashboards hebben wij al gebouwd?

Wij bouwen Power BI Dashboards voor organisaties in alle branches. De afgelopen jaren heeft Data Analytics veel branche-specifieke dashboards ontwikkeld voor onderstaande sectoren.

  • Zorg en medisch
  • Detachering
  • Lokale en landelijke overheid
  • Onderwijs
  • Vastgoed

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Trusted by 1000+ satisfied customers

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram