Snowflake gebruiken als BI tool
Marco van Zomeren op mei 5, 2022
Download gratis onze brochure
Demo dashboard aanvragen
"*" geeft vereiste velden aan
laatst geüpdatet op augustus 17, 2023 door Mees Vermolen
Snowflake is een dataplatform. Het is een platform dat een heleboel alledaagse problemen binnen de Data Analytics branche heeft op weten te lossen. Het doel van deze Snowflake model power bi tool is om met alle data te werken, zonder gelimiteerd te worden hierin. Snowflake data is ontworpen zodat iedereen efficiënt en makkelijk gebruik kan maken van alle data, zonder dat dit beïnvloed wordt door flexibiliteit, schaalgrootte of prestaties. Het bedrijf is destijds vanaf nul begonnen en heeft vanuit de grond een nieuw dataplatform ontwikkeld. Snowflake is ontwikkeld met de gedachte om Data Cloud aan te sturen. Hierdoor krijgen duizenden organisaties zonder problemen toegang tot de volledige waarde van hun gegeven. Door middel van Snowflake kan deze data makkelijk verkend, gedeeld en ontgrendeld worden.
BI staat voor business intelligence. Met BI wordt voornamelijk bedoeld dat onderliggende verbanden tussen feiten zodanig begrepen kunnen wordt dat het resultaat naar een doelgerichte kant wordt geleid. Bij business Intelligence draait het niet alleen om technologie, maar is het ook mogelijk voor data gedreven organisaties om gebruik te maken van business intelligence. Dit soort bedrijven zijn ook in staat om deze data te kunnen begrijpen, analyseren, lezen en toe te kunnen passen tijdens hun dagelijkse taken. Je kan business intelligence ook wel uitleggen aan de hand van een piramide. De onderkant van de piramide is het breedst en staat eigenlijk ook gelijk aan alle data. Je probeert deze data steeds te versmallen (naar de punt van de piramide). Je gaat bij wijze van spreken dus eigenlijk van alle informatie die bestaat binnen het bedrijf naar de informatie die jij kan gebruiken. Daarna pak je uit alle die informatie weer de kennis die jij kan gebruiken. Uit jouw kennis kun je actie gaan uitvoeren. De actie is echt het topje van de piramide, aangzien je van alle data een proces hebt doorgemaakt tot aan de actie.
Binnen Snowflake wordt er veel gebruikt gemaakt van directe query’s. Query’s zijn aanvragen die gedaan worden binnen Power BI Snowflake om zo makkelijker de data te kunnen indammen. Dit wordt dan door Snowflake zelf ook aangeschreven. Snowflake power BI kan via meerdere wegen worden aangepakt. De persoonlijke strategie kan worden toegepast afhankelijk van de specifieke gegevensvolume, werkbelasting en rapportmodellering. Het wordt dan over het algemeen ook gewoon aangeraden voor bedrijven die gebruik willen maken van Power BI Snowflake om hun werkzaamheden rondom het dataplatform zorgvuldig te testen om zo het maximale uit het platform te kunnen halen.
Ondanks dat elk bedrijf natuurlijk een eigen richting kan inslaan, zijn hier toch enige tips die gebruikt kunnen worden om een succesvolle workflow te kunnen realiseren met Power BI Snowflake. Als eerste is het belangrijk om te kijken naar samengestelde modellen en aggregaties. Als deze op de juiste manier gebruikt kunnen worden is dat ontzettend waardevol. Probeer daarbij ook jouw data aan de hand van een sterschema te modelleren. Als laatste is het ook belangrijk om zowel het aantal afbeeldingen op een pagina als de gegenereerde query’s te beperken.
Er zijn natuurlijk een heleboel voordelen gebonden aan een dataplatform die ervoor kan zorgen dat jij efficiënter kan zijn met alle data die binnen jouw bedrijf rond gaat. Een voorbeeld van een voordeel kan zijn dat de query’s binnen het dataplatform erg goed hun werk doen. Je kan door middel van de querybewerkingen ervoor zorgen dat het zware werk beperkt kan worden naar een makkelijke en snelle zoektocht naar de informatie waar je naar op zoek bent.
Snowflake Power BI staat ook wel bekend om de flexibiliteit die bij het dataplatform komt kijken. De flexibiliteit die komt kijken voor de gebruiker, in dit geval dus vaak de zakelijke gebruikers en analisten, is ontzettend positief. Het programma zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft naar de bergen data die je allemaal in een hand omdraai kan specificeren. Daarbij komt er ook een stukje flexibiliteit kijken in het programma zelf. Snowflake Power BI geeft de gebruiker namelijk de mogelijkheid om aangepaste kolommen toe te voegen. Door middel van het toevoegen van kolommen gaan berekeningen in andere kolommen niet verloren.
Als laatste zijn er natuurlijke meerdere vertakkingen binnen Snowflake. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Custom SQL en Snowflake connector. Door middel van de gestroomlijnde migratie, kan er eenvoudig gegevens en data overgezet worden van de een naar de ander. Hier is vrijwel geen moeite voor nodig. Snowflake heeft er namelijk voor gezorgd dat deze samenwerking goed in zijn werk gaat en dus ook vlekkeloos en efficiënt gebruikt kan worden.
Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?