Maak kennis met Sure Insight

Het inschatten van risico’s door verzekeraars is niet nieuw. Al eeuwen schatten verzekeraars hun risico’s in met tabellen en staffels opgemaakt door actuarissen (verzekeringswiskundigen) op basis van de statistiek en kansrekeningen. Sure Insight, ontwikkeld door Data Analytics heeft het spel drastisch veranderd met inzet van Machine Learning.

Verzekeraars zijn risicomijdend, dat is het verdienmodel van een verzekeraar. Ze willen zich goed indekken tegen eventuele claims en winst wordt behaald met het goed inschatten van risico’s. De moderne methoden van Machine Learning die Sure Insight inzet beoordelen risico’s over lange perioden, getoetst aan datasets uit het verleden. Dit geeft een snel en objectief proces met minder foutmarges.

Actuarissen kunnen natuurlijk niet de fijnmazige gereedschappen inzetten, iets dat wij met Machine Learning wel kunnen. Zonder de inzet van nieuwe technologieën loop je de kans dat risico’s wisselend worden ingeschat op verschillende momenten door verschillende personen. Dit wil de verzekeraar niet en de eindconsument ook niet.

Op basis van gegevens uit het verleden kunnen we bij Sure Insight voorspellen hoe groot een risico van een klant is voor een verzekeraar, die op zijn beurt de premie hierop kan bijstellen.

Dit product noemen we claim propensity, oftewel de geneigdheid om een claim in te dienen. Sure Insight levert dit product als web services, dat wil zeggen dat de verzekeraar online vragen kan stellen en risico’s kan laten inschatten waar wij vrij direct antwoord op kunnen geven.

Claims forecasting en verwerken

De huidige risicoanalyse methodes houden geen rekening met de grote diversiteit aan gegevensbronnen en data die nodig zijn om nauwkeurige voorspellingen te maken. Zo is er onvoldoende inzicht in de individuele kenmerken van polishouders wat juist de voorspelbaarheid van toekomstige claims kan beïnvloeden.

Sure Insight gebruikt AI-gebaseerde systemen die machine learning gebruiken om rekening te houden met veel meer patronen in de data dan een mens zou kunnen, inclusief die individuele kenmerken van polishouders voor een betere nauwkeurigheid. Sure Insight kan gemakkelijk nieuwe databronnen geautomatiseerd en eenvoudig toevoegen voor een nog nauwkeurige voorspellingen.
 • Fraude Detectie en -preventie

Met Sure Insight kunnen frauduleuze activiteiten worden gedetecteerd. Of het nu gaat om valse claims, valse facturen, onnodige procedures, valse incidenten of het achterhouden van informatie door het gebruik van machine learning zal Sure Insight potentieel cases kunnen flaggen voor nader onderzoek.

 • Marketing & Sales

Sure Insight kan op een gepersonaliseerde wijze klanten voorzien van informatie die aansluit op hun behoefte. Deze krachtige wijze van communicatie zal zorgen voor interactie en klantbeleving dat zal zorgen voor meer instroom aan nieuwe klanten. Dit gehele proces worden geautomatiseerd door het gebruik van machine learning.

 • Gepersonaliseerde Prijzen & Pakketten

De maatschappij is altijd in beweging en hierdoor ontstaan er constant nieuwe risico's ​​en risicopatronen. Sure Insight maakt het gemakkelijk om nieuwe risicopatronen te integreren in het huidige systeem. Nieuwe gegevensbronnen zijn dan ook snel en gemakkelijk te koppelen.

Bovendien stelt Sure Insight verzekeringsmaatschappijen in staat om betere gepersonaliseerde prijsstrategieën te ontwikkelen op basis van persona en behoeften. In de concurrerende markt van verzekeringsmaatschappijen zal deze toepassingen sneller aansluiting kunnen vinden bij nieuwe klanten.

 • Procesautomatisering en -optimalisatie

Naast het verwerken van claims, forecasting, fraude detectie, marketings en sales kan Sure Insight ook diversen bedrijfsprocessen automatiseren en optimaliseren. Denk aan o.a. polisbeheer en de versterking van risico- en financiële processtappen.

 • Verbeter Duurzaamheid (ESG)

Sure Insight helpt verzekeringsmaatschappijen met de integratie van ESG-risico’s in hun aanbiedingen en EST te integreren in het beheer van activa en passiva. Helaas is er nog geen “one-size-fits-all” als we kijken naar de verbetering van de ESG. Sure Insight stelt verzekeringsmaatschappijen in staat om analyses te ontwikkelen om activiteiten en processen in te richten om ESG te integreren.

 • Minder risico, meer tijd

Sure Insight bespaart tijd en verkleint de kans op menselijke fouten.

Gratis demo aanvragen

Meer weten over de mogelijkheden?

 • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
 • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Waarom werken met ons?

Wij behoren tot de pioniers op het gebied van business intelligence, data analyses en big data oplossingen. Elke organisatie heeft zijn eigen doelen en dat vereist dat wij elke organisatie zijn eigen strategie hanteert. Door onze jarenlange ervaring zijn wij doorgewinterde experts op dit gebied en kunnen wij zeer snel meedenken met iedere organisatie

Onze Werkwijze

Wij werken volgens onze eigen gestructureerde bewezen werkmethode die u volledig zal ontzorgen. Door onze transparante werkwijze weet u vooraf exact de kosten voor uw project en de tijdsplanning hiervan. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij communiceren altijd vlot en op begrijpelijke wijze ongeacht alle complexe zaken en vakjargon die komt kijken bij het opzetten van een Datawarehouse. Zo kunnen wij prima samenwerken met Business Intelligence professionals, maar ook met opdrachtgevers die geen technische of Business Intelligence kennis in huis hebben.

Planning en projectmanagement volgens de Agile Methode Wij werken volgens de Agile methode. Dit is een bewezen methodiek om zo efficiënt mogelijk projectdoelen te behalen. We delen het gehele project op in zogenaamde sprints van 1 à 2 weken.

Tijdens deze sprints houden wij wekelijkse meetings om de stand van zaken te bespreken. Iedere sprint eindigt altijd met een meeting waarin we het resultaat van deze sprint bespreken en waar u uw feedback kunt geven. Op deze wijze heeft u als opdrachtgever maximale controle over het project en kunt u waar nodig bijsturen om tevredenheid te garanderen.

Uw Datawarehouse zal bij oplevering naar alle tevredenheid aansluiten bij uw wensen en doelen die zijn afgesproken.

In veel gevallen verzorgen wij ook een inhouse training om uw team te leren zo efficiënt mogelijk te kunnen werken met uw nieuwe Datawarehouse. Op deze manier profiteert u maximaal van alle voordelen die een Datawarehouse uw organisatie heeft te bieden.

Ook na oplevering blijven wij betrokken zodat alle processen optimaal blijven functioneren. Wij bieden ook de mogelijkheid tot een maandelijks onderhoud en ondersteuning abonnement Zo heeft uw organisatie altijd toegang tot meer kennis, ondersteuning en capaciteit.

Gratis demo aanvragen

Veelgestelde vragen

Zijn alle databronnen te koppelen?
Alle databronnen zijn te koppelen. In de afgelopen 12 jaar zijn we nog geen databron tegengekomen die wij niet hebben kunnen koppelen. Ons motto: Als er Data in zit, dan halen wij het eruit.
Zijn Red Flags, Alerts en Notificaties mogelijk?
Komen KPI’s op jouw Power BI dashboard onder de gestelde waarde? Dan kunnen hiervoor signalen worden afgegeven. Dit kan in de vorm van een stoplicht, rode vlaggetjes of emails. Hierdoor kan er snel worden ingegrepen of bijgestuurd.
Is Forecasting en Simulatie mogelijk?
Door de toepassing van AI kunnen we een Forecast Module aan het Power BI dashboard toevoegen. Op basis van historische data worden verwachtingen voorspeld en overzichtelijk weergegeven.

Met onze Simulatie Module is het eenvoudig om verschillende scenario's te testen. Deze module is een waardevolle ondersteuning bij risicomanagement en het nemen van beslissingen.
Hoelang duurt het proces?
Dat is afhankelijk van het aantal databronnen en de complexiteit van het datamodel. Bij de ontwikkeling van een Datawarehouse en Power BI Dashboard met 3 tot 5 databronnen, leveren wij op in 4 tot 6 weken.

Wie wordt de eigenaar van het Power BI Dashboard dat wij ontwikkelen?
Onze opdrachtgever is 100% eigenaar van alles dat wij ontwikkelen. Dit geldt voor de Datawarehouse omgeving, maar ook voor het Power BI Dashboard.
Zijn er maandelijkse kosten?
De enige kosten zijn de maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van Microsoft Power BI en (indien van toepassing) jouw cloudoplossing. Voor een kleine organisatie is dat ongeveer 150 euro per maand.

Wij bieden de optie tot maandelijks onderhoud en support op basis van een strippenkaart. Jij behoudt controle over de kosten. Dit is al mogelijk vanaf 200 euro per maand.
Kunnen wij zelf ons Power BI Dashboard uitbreiden?
Alle Power BI dashboards die wij ontwikkelen worden vanaf de basis, strategisch opgebouwd, zodat u zelf gemakkelijk nieuwe Dashboards kunt maken. Is er behoefte aan een Ad Hoc rapport? Dan kun je die eenvoudig samenstellen met het datamodel dat wij hebben gebouwd.
Kan de data per locatie of afdeling worden bekeken?
Alle data is realtime te bekijken en te benchmarken met andere periodes. Filters aanbrengen om alles per filiaal, locatie of afdeling te bekijken is mogelijk.
Welke Branche-specifieke Power BI Dashboards hebben wij al gebouwd?

Wij bouwen Power BI Dashboards voor organisaties in alle branches. De afgelopen jaren heeft Data Analytics veel branche-specifieke dashboards ontwikkeld voor onderstaande sectoren.

 • Zorg en medisch
 • Detachering
 • Lokale en landelijke overheid
 • Onderwijs
 • Vastgoed

Maak kennis met Data Analytics

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Trusted by 1000+ satisfied customers

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram