Transformeer uw data verwerking met ETL Tools

ETL Tools

 • Bespaar tijd en geld dankzij snellere dataverwerking
 • Ga snel over tot analyse
 • Verkrijg nieuwe inzichten met uw data
 • Behoud het overzicht met al uw data op één plek
 • Al uw data wordt permanent veilig opgeslagen
 • Data is direct bruikbaar en correct
 • Niet langer een wirwar van losse Excel sheets

Geweldige resultaten voor geweldige opdrachtgevers

Transformeer uw data verwerking met ETL Tools

Werkt u met veel data en verwerkt u uw data nog steeds handmatig? Mist u overzicht waar uw data vandaan komt en vraagt u zich af of uw data wel voldoet aan uw kwaliteitseisen? Dan is het tijd om te beginnen met een ETL Tool. Zeker als uw data groot en van diverse plekken wordt verzamelt bieden ETL Tools uitkomst. Deze tools neemt handmatig data verwerken van u over en heeft de kracht om uw organisatie te transformeren.

Bent u nu al overtuigd van een ETL Tool en wilt u direct meer weten? Maak dan een afspraak met een ETL Specialist van Data Analytics en ontdek hoe een ETL Tool de kracht heeft om uw organisatie te transformeren.

Wilt u ook uw dataverwerking automatiseren en uw bedrijf transformeren? Een ETL Tool maakt dit voor u mogelijk.

Automatiseer uw data verwerking

De ETL van ETL Tool, staat voor Extract, Transform en Load. Of te wel Extraheren, Transformeren en Laden. Dit zijn de drie stappen die nodig zijn bij het verwerken van uw data. In veel organisaties gebeurd dit nog handmatig. Maar zodra een organisatie groeit, groeit ook de behoefte aan data. Data wordt dan snel lastig om nog handmatig te verwerken. Gelukkig kan deze dataverwerking worden geautomatiseerd zodat u tijd én geld bespaart.

Extract

Data extraheren is het ophalen van de data van diverse data bronnen. Denk bijvoorbeeld aan uw CRM systeem, diverse databases en losse Excel sheets. Vaak is het werken met veel losse systemen een noodzaak, maar wel onhandig. Want welke data heeft nu nou echt nodig?

Een ETL Tool neemt deze vraag al direct weg. Bij het extraheren wordt de data opgehaald en heeft de ETL Tool vooraf al een selectie gemaakt van de data die later wordt overgeheveld. Zo komt alle data op één plek te staan en niet op de vele onoverzichtelijke Excel sheets en andere systemen.

Transform

Bij het Transformeren wordt de data in een logische structuur omgezet, zodat u hiermee logische analyses mee kan maken. De data wordt als het ware schoongemaakt en voorbereid. Zo weet u dat de kwaliteit van uw data goed is en hiermee betrouwbare analyses kan maken.

Load

Het laden van data is het moment waar al uw data op één plek terecht komt. Denk hierbij aan een Datawarehouse, de Cloud of een andere database waarmee u werkt. Zodra uw data hier permanent staat opgeslagen kunt u de data nu laden op een gewenst systeem. Denk aan een handige dashboard waarmee uw data analisten of business intelligence consultant mee aan de slag gaan.

Dit is ook het moment waar uw data daadwerkelijk de kracht heeft om uw organisatie te transformeren. Data is niet langer cijfers op diverse plekken die met moeite aan elkaar worden gekoppeld. Data wordt getransformeerd naar belangrijke inzichten die meerwaarde hebben voor uw bedrijf.

Voordelen van ETL Tools

Er zijn veel voordelen van het gebruik van ETL Tools. U hoeft niet langer handmatig al uw data te verzamelen, selecteren en schoonmaken zodat het gebruikt kan worden bij analyses. Uw data is correct en van hoge kwaliteit, zodat uw analisten hier direct mee aan de slag kunnen. Zo bespaart u tijd, geld en kan er snel worden overgegaan op de analyse waarmee, u uw bedrijf en diverse bedrijfsprocessen kan transformeren.

 • Bespaar tijd en geld dankzij snellere dataverwerking
 • Ga snel over tot analyse
 • Verkrijg nieuwe inzichten met uw data
 • Behoud het overzicht met al uw data op één plek
 • Al uw data wordt permanent veilig opgeslagen
 • Data is direct bruikbaar en correct
 • Niet langer een wirwar van losse Excel sheets

Wilt u ook uw dataverwerking automatiseren en uw bedrijf transformeren? Een ETL Tool maakt dit voor u mogelijk.

Maak kennis met een ETL Specialist

Voorheen werden ETL tools door iedere organisatie apart gecodeerd. Gelukkig is dit niet meer het geval met diverse spelers op de markt die ETL Tools aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft, IBM en Oracle.

Hoewel deze tools “kant en klaar” op de markt liggen, is het nog steeds lastig om een ETL Tool op de juiste manier in te stellen. Wat voor de één werkt, werkt voor u waarschijnlijk niet. Iedere organisatie heeft andere informatiebehoefte. Een ETL ontwikkelaar zorgt daarom altijd voor een op maat gemaakte oplossing.

Op het moment dat u uw ETL Tool wilt gaan inrichten moet u zichzelf de volgende vragen stellen:

 • Welke data heb ik nodig?
 • Welke bronnen zijn van toepassing
 • Hoe weet ik zeker dat mijn data correct staat?
 • En hoe kan ik deze data het beste inzetten?

Dit hoeft u gelukkig niet in uw eentje uit te zoeken. Een ETL Developer help u bij het maken van uw eigen ETL Tool, of bij het juist instellen van andere ETL Tools. Een ETL ontwikkelaar beantwoord deze vragen en weet al snel welke functionaliteit u nodig heeft voor uw bedrijf.

Bovendien weet een ETL Specialist wat de mogelijkheden zijn van een ETL Tool. Zij weten hoe deze tool het beste kan worden ingezet. Zo kunt u zich focussen op de inzichten die uw organisatie transformeren en haalt u zo snel mogelijk waarde uit uw investering.

Altijd de juiste data oplossing

Data Analytics biedt al meer dan 10 jaar diverse data oplossingen. Verandert uw informatie en data behoefte? Dan veranderen wij met u mee.

Volledig op maat

Iedere data oplossing is volledig op maat en naar uw wens. Wij kijken eerst naar uw informatiebehoefte en werken zo toe naar de oplossing. Van te voren krijgt u een duidelijk plan met wat u kunt verwachten inclusief kostenplaatje. Daarnaast zijn er voldoende feedback momenten waarin u zo nodig het project bij kan sturen. Zo is het uiteindelijke project volledig naar wens op de dag van oplevering.

Duidelijke communicatie

Wij houden van duidelijke communicatie. U vast ook. Wij werken samen met experts binnen het data vakgebied en partners met minder ervaring met business intelligence tools. Zo kunnen wij goed samenwerking met ieder kennisniveau.

Extra paar handen nodig?

Heeft u een extra paar handen nodig voor het onderhoud van uw ETL Tool? Met een onderhoudsabonnement van Data Analytics zijn er altijd een extra paar handen beschikbaar. Zo hoeft u niet meer om te kijken naar uw ETL Tool, maar neemt een ETL specialist dit uit handen. Ook bieden wij trainingen aan met onze ETL ontwikkelaars zodat u zo effectief mogelijk om gaat met uw ETL Tool.

Ja, ik wil mijn bedrijf transformeren met ETL Tool

Wilt u ook af van handmatige dataverwerking en bent u er klaar voor om uw bedrijf te transformeren met een ETL Tool? Maak dan een afspraak met een ETL Ontwikkelaar van Data Analytics.

Bel ons voor een gesprek

(010) 727-1196

Stuur ons een bericht

info@dataanalytics.nl

Kom op bezoek

Van Nelleweg 1,
3044 BC Rotterdam

Stuur ons een bericht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.