Home Nieuws

Waarom een Power BI Consultant?

Waarom een Power BI Consultant?

laatst geüpdatet op augustus 17, 2023 door

In onze blog ‘Wat is Power BI?’ heeft u alles kunnen lezen over deze toonaangevende data analyse tool. Talloze (internationale) bedrijven werken met volle tevredenheid met dit programma. In een handomdraai kan al uw data worden omgezet in leesbare en begrijpelijke visuals. Toch is het voor veel ondernemingen een grote stap om te beginnen met Power BI. Ondanks dat het programma zeer gebruiksvriendelijk is en iedereen er in principe mee zou moeten kunnen werken, is het opzetten van dashboards een ingewikkelde handeling. Het vereist namelijk de nodige kennis om databronnen op de juiste manier te koppelen en zo al uw data veilig te migreren naar Power BI. Hier mag natuurlijk niets mis gaan want dit kan grote gevolgen hebben. Wilt u Power BI gaan gebruiken binnen uw organisatie maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Of heeft u hulp nodig met het opzetten van dashboards of het juist koppelen van uw databronnen? Dan kan een Power BI consultant u helpen. Power BI is een prachtige tool dat u kan helpen om meer inzicht te krijgen in uw data. Wij nemen u graag mee in de wereld van data analyses en Power BI dashboards zodat u alles komt te weten over dit geavanceerde programma. We laten u de belangrijkste voordelen zien en vertellen u graag waarom het zo belangrijk is om een Power BI consultant in de arm te nemen. 

Waar kan een Power BI consultant u mee helpen?

Een Power BI Consultant is een echte expert op het gebied van Power BI. Zij hebben al talloze bedrijven geholpen met het inrichten van dashboards, het veilig overzetten van data en het koppelen van de juiste databronnen. Een Power BI consultant vertaalt uw vraagstukken naar oplossingen. Weet u bijvoorbeeld niet hoe u al uw Excelbestanden kunt overzetten naar Power BI? Of wilt u zeker zijn dat er tijdens het overzetten geen belangrijke data verloren gaat? Heel begrijpelijk. Veel ondernemers vinden dit namelijk lastig. Fouten tijdens het overzetten van data of het niet juist koppelen van databronnen kan dan grote gevolgen hebben. Dit kan namelijk leiden tot verkeerde analyses en rapportages. Met als gevolg dat er zakelijke beslissingen worden genomen op basis van deze fouten. En we hoeven u niet te vertellen tot welke gevolgen dit weer kan leiden. Een Power BI consultant weet precies wat hij doet en kent het systeem door en door. Het kent geen enkel geheim meer voor hem en kan daardoor al uw wensen omzetten naar adviezen en oplossingen. Dit alles volledig gepersonaliseerd en aangepast op uw bedrijf. Een Power BI consultant helpt u met het inrichten van Power BI dashboards. Maar ook met specifieke dashboards zoals bijvoorbeeld een KPI dashboard. Met een KPI dashboard kunt u specifieke KPI’s monitoren. Bijvoorbeeld het aantal retours van een (bepaald) product of de opbrengsten uit een marketingcampagne. Heeft u een KPI behaald? Dan kan uw consultant ervoor zorgen dat er een melding komt. Maar u kunt ook een alert instellen als uw KPI niet langer binnen bereik is of als bijvoorbeeld de sales drastisch aan het zakken zijn. Welke KPI’s u ook wilt monitoren uw Power BI consultant kan het voor u regelen. Hij helpt u met het bepalen welke data belangrijk is voor uw organisatie en welke data gekoppeld moet worden. Ook leert de Power BI consultant u hoe u in het vervolg zelf dashboards op kunt stellen en alerts en meldingen in kunt schakelen. Daarna doet het systeem namelijk de rest. 

Veel bedrijven die (nog) niet werken met Power BI werken met talloze Excel bestanden die overal staan verspreid. Veel belangrijke data gaat hierdoor verloren in de chaos van het systeem. Omdat bestanden overal verspreid staan is het soms moeilijk om ze terug te vinden. Maar nóg moeilijker om de data met elkaar te vergelijken. Sommige bedrijven hebben hier ingewikkelde oplossingen voor bedacht die misschien wel goed werken maar niet altijd even efficiënt zijn. Power BI voegt al uw data samen op één plek en laat door middel van dashboards uw data tot leven komen. Het creëert automatisch mooie en duidelijke visuals en interactieve rapportages. Power BI kent ontzettend veel voordelen en zal zorgen voor nieuwe en waardevolle inzichten in uw data.

De voordelen van Power BI

Data is overal om ons heen en is voor iedere organisatie een belangrijke kennisbron. Zeer veel waardevolle informatie kan worden gehaald uit data. Business Intelligence is dan ook niet meer weg te denken bij veel ondernemingen. Toch was tot voor kort het analyseren van data alleen weggelegd voor specialisten op dit gebied. Viel deze specialist om wat voor reden dan ook (tijdelijk) weg dan konden er grote problemen ontstaan. Daarom kwam er vanuit het bedrijfsleven steeds meer vraag naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke data analyse tool. Microsoft kwam met de oplossing in de vorm van Power BI. En met groot succes. Power BI is één van de beste data analyse tools van dit moment en mag zich meten met het net zo’n succesvolle programma Qlik Sense. Hierover leest u meer in ons blog ‘Wat is Qlik Sense?’. Terug naar Power BI van Microsoft. Dit programma kent ontzettend veel voordelen en graag nemen we de belangrijkste even kort met u door. 

We beginnen met het grootste voordeel van het werken met Power BI. Het programma zorgt ervoor dat al uw data op één plek wordt samengevoegd. U hoeft dus nooit meer op meerdere plekken te zoeken naar bestanden of sheets. Power BI kan wel duizenden databronnen met elkaar verbinden. Al deze data zet Power BI automatisch om in visuals als grafieken, diagrammen en tabellen. Visuals zijn een stuk eenvoudiger en sneller te lezen dan platte data. Het laat uw data dus tot leven komen en voor iedereen bereikbaar worden.

Behalve het automatisch creëren van mooie visuals kan het programma ook rapporten genereren. Deze rapporten kunnen geheel naar wens aangepast worden. Zo kunt u teksten en afbeeldingen toevoegen. Rapporten kunnen volledig worden gepersonaliseerd en in uw bedrijfsstijl worden opgemaakt. Vervolgens kunt u ze binnen uw bedrijf met iedereen delen waarvoor dit waardevol is. Maar ook bijvoorbeeld leveranciers en opdrachtgevers kunnen uw rapporten ontvangen.

Een ander voordeel van Power BI is dat het zeer eenvoudig in gebruik is. Het opstarten van Power BI vergt wel de nodige (technische) kennis, maar eenmaal alles opgezet en ingevoerd, kan iedereen binnen uw bedrijf er mee werken. Voor het opzetten kunt u de hulp inschakelen van een Power BI consultant. De eenvoud van het systeem maakt het dus mogelijk dat iedereen binnen uw bedrijf met de Power BI dashboards kan werken. Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem dat in een handomdraai interactieve rapportages kan genereren, analyses kan uitvoeren en presentaties kan samenstellen. Dit bespaart enorm veel tijd.

Power BI dashboards stellen u in staat real time informatie, metingen en resultaten in te zien. Ook dit is een zeer groot voordeel van het werken met Power BI. U loopt nooit meer achter de feiten aan en kunt belangrijke zakelijke beslissingen nemen op basis van de meest actuele cijfers. Cijfers die u normaal gesproken tijdens vergaderingen presenteert zijn op dat moment alweer verouderd. Toch worden belangrijke beslissingen op basis van deze informatie genomen. De dashboards van Power BI kunt u tijdens de vergadering gebruiken om de real time cijfers te overleggen. Er hoeven dus geen beslissingen uitgesteld te worden omdat de data niet aanwezig of geanalyseerd is. Dit zal uw bedrijfsproces enorm optimaliseren omdat u nooit meer veel tijd kwijt bent aan het (opnieuw) berekenen van cijfers.

Business intelligence tools als Power BI helpen u met het leggen van verbanden. Uw organisatie kan veel slimmer inspelen op alle ontwikkelingen en zo de concurrentie altijd een stap voorblijven. Een enorm voordeel voor met name bedrijven in branches met hoge en sterke concurrentie. Power BI kan verbanden leggen tussen data waarvan u niet wist dat deze relevant zouden zijn voor bepaalde uitkomsten. Het helpt u dus met inzichten te ontwikkelen en waardevolle data beter in te schatten.

De dashboards van Power BI kunnen geheel naar uw wensen ingericht worden. De belangrijkste informatie kunt u direct inzien. Wilt u meer details of dieper ingaan op metingen of resultaten? Dan kunt u heel eenvoudig op de visuals klikken om er dieper op in te gaan. Door te moeten klikken om meer informatie te krijgen over bepaalde zaken blijft uw dashboard overzichtelijk. Een Power BI consultant kan u helpen met het inrichten van de dashboards. Hij zal er ook voor zorgen dat er geen informatie te zien is dat niet relevant is voor uw organisatie. Uiteraard geheel in overleg met u. Ook kan de consultant u helpen met het beveiligen van de dashboards. Zo kunt u precies instellen wie er binnen uw bedrijf welke informatie mag zien en welke verborgen moet blijven. Maar ook met de algehele beveiliging kan de Power BI consultant u helpen. Hij zal er voor zorgen dat uw data veilig wordt opgeslagen en onbevoegden er geen toegang tot kunnen krijgen.

Power BI is veel krachtiger dan Excel en een stuk minder foutgevoelig. Enorme hoeveelheden gegevens kunnen ingevoerd worden terwijl veel andere tools hier problemen mee hebben en dit niet kunnen verwerken. Dus wij raden u aan snel uw Excelbestanden achter u te laten en over te stappen op de geavanceerde en zeer sterk ontwikkelde dashboards van Power BI. Wij kunnen u garanderen dat u hier geen spijt van zult krijgen

Een Power BI consultant inhuren

Zoals u heeft kunnen lezen lijken de mogelijkheden van Power BI eindeloos. En dat is eigenlijk ook zo. Power BI kunnen wij van harte aanraden aan alle bedrijven die alles uit hun data willen halen. Maar zoals we al eerder aangaven is het starten met Power BI niet heel eenvoudig. Daarom kunt u bij ons een Power BI consultant inhuren. Onze experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van Business Intelligence en veel kennis in huis. Niets is hen te veel en zij staan dan ook klaar om al uw vragen te beantwoorden en u wegwijs te maken in de wereld van Microsoft Power BI. Een consultant kan u niet alleen helpen met het opstarten van Power BI en het creëren van dashboards, maar ook met problemen waar u naderhand tegenaan loopt. Misschien is uw systeem ineens heel traag of verschijnt er een foutmelding waarvan u niet weet wat u er mee moet. Onze Power BI consultants zullen u dan niet in de steek laten. Zij doen er alles aan om uw weer op weg te helpen en alle problemen die u ondervindt op te lossen. Ook verzorgen de Power BI consultants van Data Analytics interne trainingen. Gewoon bij u in het bedrijf. Dit is een laagdrempelige manier om iedereen binnen het bedrijf kennis te laten maken met Power BI. Wij vernemen namelijk regelmatig dat werknemers het moeilijk vinden om ineens over te stappen op een geheel nieuw systeem. Dit begrijpen wij als geen ander en daarom geven wij trainingen op locatie. De Power BI consultant laat uw medewerkers stap voor stap kennis maken met het programma en zal iedereen laten zien hoe eenvoudig het werken is met de dashboards. Zelfs de grootste pessimist weet hij altijd te overtuigen van de voordelen van Power BI. Tijdens de trainingen kunnen uw werknemers alle vragen stellen die bij hen opkomen. Ook eventuele obstakels waar iemand tegenaan loopt kunnen onmiddellijk worden weggenomen. 

Wij begrijpen dat Power BI een grote investering kan zijn voor uw onderneming. Toch kunnen wij u garanderen dat het deze investering het meer dan waard is. U zult zo veel meer waardevolle inzichten krijgen in uw data. Zo blijft u de concurrentie iedere keer een stapje voor. Veel tijd gaat verloren in het analyseren van gegevens, deze tijd kunt u besparen door gebruik te maken van Power BI. Zoals u ziet kunnen wij maar niet genoeg krijgen van alle voordelen van dit moderne systeem.

Bent u nog niet helemaal overtuigd of wilt u meer weten? Vraag dan een gratis Power BI demonstratie aan met de Power BI consultants van Data Analytics. Zij laten u zien hoe eenvoudig het is om met dit programma te werken en uw data visueel inzichtelijk te maken. Of vraag onze brochure aan waarin u meer kunt lezen over ons en onze activiteiten. Natuurlijk mag u ook altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft. Wij helpen u graag verder! 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Meer weten over de mogelijkheden
van een Power BI Dashboard
voor uw organisatie?

  • Alle Data Bronnen van Systemen en Applicaties zijn te verbinden
  • Binnen 1 tot 2 weken staat uw Business-Intelligence Dashboard al Live
Gratis demo aanvragen
Download brochure

Met ons in contact komen?

Rotterdam Building
Microlab - 11e verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK-nummer: 87189038
BTW NL820246621B02

Laat ons je helpen om data gedreven te werken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram